Priština i Skoplje regulišu saradnju u oblasti odbrane i bezbednosti
15/04/2022 14:20|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 284 |
|

RTV KIM, RTS, 15.04.2022. – Ministar odbrane privremenih institucija u Prištini Armend Mehaj i ministarka odbrane Severne Makedonije Slavjanka Petrovska potpisali su Memorandum o razumevanju u saradnji u oblasti odbrane i bezbednosti, kojim će biti regulisan pravni okvir i aktivnosti za sprovođenje sporazuma.

Armend Mehaj je naveo da Memorandum ima za cilj da koordinira i sinhronizuje pravni okvir, mere, radnje i aktivnosti koje obezbeđuju najuspešnije sprovođenje svih međusobnih sporazuma.

„Proces integracije Severne Makedonije je iskustvo koje ćemo zajedno podeliti u našem procesu evroatlantskih integracija“, rekao je Mehaj.

Ministarka Slavjanka Petrovska je, kako saopštava ministarstvo odbrane privremenih institucija u Prištini, sa svoje strane izrazila spremnost za produbljivanje bilateralne saradnje, nudeći iskustvo procesa integracije u evroatlantske strukture kroz koje je Severna Makedonija prošla, kao i podršku u relevantnim procesima sa nivoa država članica NATO-a i vizija trajnog mira, bezbednosti i stabilnosti u regionu i šire.

 


Komentari posetilaca