Priština želi kancelariju za Preševo?
30/05/2013 10:58|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 737 |
|

Vlada Kosova je najavila podršku poslanicima koji su pokrenuli skupštinsku raspravu o stanju u Preševskoj dolini. Očekuje se da u petak kosovski parlament raspravlja o tom pitanju i donese rezoluciju, koja predviđa otvaranje dve kancelarije. Jedna u Prištini, a druga u Gnjilanu, piše prištinski „Zeri“. 
Kako se spekuliše, ove kancelarije bi se isključivo bavile problemima sa kojima se suočavaju Albanci u preševskoj dolini. 
 
Zamenik kosovskog premijera Hajredin Kući, najavio je da će Vlada podržati svaku inicijativu koja „olakšava život svakog čoveka na albanskim etničkim teritorijama“.
 
- Vlada je ranije razgovarala sa političkim partijama o formiranju Nacionalne kancelarije za integraciju koja bi brinula o Albancima sa Kosova i drugim etničkim teritorijama, rekao je Kući.  
 
Inicijator rasprave o ovoj temi, poslanik Demokratskog saveza Kosova, Lutfi Haziri je objasnio da je spreman draft rezolucije koja će biti predstavljena kosovskoj Skupštini, a ključna tačka biće otvaranje kancelarija. On je pozdravio stav Vlade I potvrdio da je stalno bio u kontaktu sa zamenikom premijera, sa kojim je razgovarao o ideji otvaranja kancelarije.
 
Izvor: Zeri 
 
 

Komentari posetilaca