Pritisak i napad na novinare KoSSeva da ne izveštavaju sa terena
13/10/2021 13:20|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 204 |
|

RTV KIM, 13.10.2021. - Novinari KoSSev-a koji su izveštavali sa terena tokom jutrošnjih događaja suočili su se sa pritiskom demonstranata, javlja ovaj portal.

 

Kako se navodi, u više navrata im je rečeno da prestanu da snimaju, dok je petnestak minuta posle devet časova jedan od demonstranata pokušao da uzme telefon novinaru i uredniku ovog portala Ivanu Mitiću.

 

Nakon povlačenja specijalnih jedinica, dok su vatrogasci gasili vatru na jednom od zapaljenih automobila, Mitiću, koji je snimao vatrogasce, oko 10 časova, prišao je jedan od demonstranata i rekao mu da ne snima. Ubrzo zatim približilo mu se više drugih demonstranata. Upitan je ponovo „zašto snima“, rečeno mu je da to ne čini, dok mu je više njih reklo da im da telefon ili pobriše sav video i foto materijal jutrošnjih dešavanja i da napusti lice mesta. Tokom negodovanja demonstranata Mitić je čuo rečenicu „to je ovaj što ide stalno lajv“, veći incident je izbegnut kada je jedan od sugrađana zaštitio našeg novinara.

 

Slične neprijatnosti na terenu doživeo je i novinar pripravnik KoSSeva, a u međuvremenu je redakcija ovog portala saznala da je i od drugih novinara zatraženo da ne snimaju. Nakon najnovijeg pritiska na novinare KoSSeva, urednica portala je povukla novinare sa lica mesta.

 


Komentari posetilaca