Privedena dvojica Srba iz Klokota zbog pucnjave za Božić
13/01/2023 10:54|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 277 |
|

Medija centar Čaglavica, 13.01.2023. - Kosovska policija privela je A.S. (1992) i D.M. (1996) srpske nacionalnosti, zbog sumnje da su 07. januara u Klokotu, povodom proslave Božića, pucali iz vatrenog oružja – saopšteno je iz Kosovske policije. Treći osumnjičeni, takođe Srbin, nije pronađen i za njim policija traga.

Po nalogu sudije za prethodni postupak, ova jedinica je izvršila pretres na tri različite lokacije.

„Dva automatska oružja AK47, za koje se sumnja da su korišćena u ovom slučaju, još nisu pronađena“, navodi se u saopštenju.

Dvojici privedenih je nakon saslušanja određeno zadržavanje od 48 sati i protiv njih će tužilaštvo podneti krivične prijave za krivična dela „izazivanje opšte opasnosti“, „posedovanje, neovlašćena kontrola ili posedovanje oružja“ i „upotreba oružja“.

Predmet će biti procesuiran u Osnovnom tužilaštvu – dodaju.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju takođe potvrđuju da su dvojica Srba privedena, te da je Kosovska policija pretresla njihove kuće, kao i da im je određeno 48-časovno zadržavanje.

Kancelarija za KiM će im, kako je saopšteno, obezbediti besplatnu pravnu pomoć i advokata.

Porodice uhapšenih je obišao predsednik Privremenog organa opštine Vitina.

Iz Kancelarije tvrde, da su dvojica Srba privedena jer se „tokom proslave Badnje večeri u porti crkve čulo nekoliko hitaca ispaljenih u vazduh“.

„Jasno je da se ovakvim hapšenjima, povezanim sa proslavom Božića, kao najradosnijeg pravoslavnog praznika, Srbima stavlja do znanja da nemaju pravo na svoje praznike, što najbolje pokazuje teroristički napad na Badnji dan u Gotovuši, kada je Albanac, pripadnik tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga, pucao u dečaka Stefana i mladića Miloša, samo zato što su nosili badnjak“ – ocenjuju iz Kancelarije za KiM.

 

 


Komentari posetilaca