Privedeno lice srpske nacionalnosti osumnjičeno da je počinilo ratni zločin
02/12/2022 11:54|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 297 |
|

Radio Kontankt Plus, 02.12.2022. - Priveden je muškarac G. M. (1958) srpske nacionalnosti, jer se sumnja da je počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva, saopšteno je iz Kosovske policije.

U policiji kažu da je u toku istraga koju je naložilo Specijalno tužilaštvo i da je osumnjičeni navodno učestvovao u masakru koji se dogodio u Dubravi tokom maja 1999. godine.

G. M. je saslušan u prisustvu advokata koji mu je dodeljen, dodaju u policiji.

Tužilac je doneo rešenje da se pomenuto lice zadrži u pritvoru do 48h.

Kancelarija za KiM: Išao da prijavi uzurpiranu imovinu, a priveden zbog navodnog ratnog zločina

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju saopšteno je da je „tokom jučerašnjeg dana u opštini Istok priveden G. M. (63) pod sumnjom za navodno učešće u ratnom zločinu, kada je išao da prijavi uzurpiranu imovinu“.

„Reč je o penzioneru, koji kao raseljeno lice živi u okolini Beograda i koji je više puta do sada bez problema odlazio na Kosovo i Metohiju. Angažovali smo advokata koji je će ga danas u pritvoru u Prištini posetiti i pružiti mu punu pravnu zaštitu“, navode u Kancelariji.

Poručuju da je „ovim hapšenjem potvrđena praksa da se protiv Srba na Kosovu i Metohiji aktiviraju sudski procesi, tajne i lažne optužnice, onog trenutka kada pokušaju da ostvare svoja prava i zaštite svoju imovinu koja je uzurpirana od strane Albanaca“.

Ističu da se „Srbi na ovaj način institucionalno, planski i sistematski odvraćaju od zaštite svojih prava i povratka na svoja vekovna ognjišta“.

 


Komentari posetilaca