Produžen pritvor M. M. za još dva meseca
14/09/2023 15:18|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 505 |
|

Radio Kontakt Plus, 14.09.2023. - Muškarcu srpske nacionalnosti M. M. uhapšenom 13. juna u severnom delu Mitrovice produžen je pritvor do 13. novembra ove godine, potvrdio je za Radio Kontakt Plus njegov advokat Miodrag Brkljač.

Brkljač je rekao da su razlozi zbog kojih je pritvor produžen njegovom klijentu gotovo isti kao u prethodnim rešenjima.

„Njemu je pritvor produžen zbog opasnosti od bekstva u centralnu Srbiju. Tužilaštvo smatra da navodno postoji opasnost da će on, ukoliko se nađe na slobodi, uticati na saučesnike i svedoke koji još uvek nisu saslušani. Takođe, naveli su i da navodno postoji opasnost da M. M. ponovi krivična dela za koja se tereti“, objasnio je on.

Advokat je rekao da su povodom ove odluke dostavili žalbu Apelacionom sudu u Prištini, koji u narednom periodu treba reaguje po tom pitanju.

„Smatramo da bi kućni pritvor postigao istu svrhu kao sudski pritvor. Imamo primer gospodina Pantića koji je u kućnom pritvoru bio gotovo osam meseci. On je ispoštovao odluku suda, a za isto krivično delo se tereti kao moj klijent. Postoji zakonski osnov da se on stavi u kućni pritvor ili da se odredi jemstvo i brani sa slobode. Nažalost, to ne može da prođe u ovom trenutku, jer je očigledno da politička situacija diktira ovakve odluke suda i tužilaštva“, naglasio je Brkljač.

M. M. se stavlja na teret učešće u incidentu ispred kancelarije Opštinske izborne komisije u severnom delu Mitrovice 06. decembra 2022. godine, sukobu demonstranata i KFOR-a 29. maja u Zvečanu.


Komentari posetilaca