Protesti u Vrbovcu: Nema odustajanja, uprkos zahtevima da se raziđu
28/03/2022 14:59|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 275 |
|

RTV KIM, 28.03.2022. - Ispred zgrade Privremenog organa opštine Vitina i dalje traju protesti dvadeset nezadovoljnih meštana zbog procesa zapošljavanja u ovoj lokalnoj samoupravi.

Meštani opštine Klokot po kosovskom, odnosno Vitine po srpskom sistemu, od 18. marta ponovo protestuju. Međutim, broj okupljenih se znatno smanjio u odnosu na period od pre skoro dva meseca kada je protestovalo i do 50 meštana.

"Nas je trenutno 20 ispred opštine a jedan deo se povukao nakon dolaska Ivana Vujića iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju koji je ponudio posao za njih deset i da se povuku. Međutim, ne znam kako se to desilo i ostatak je nezadovoljan. Vujić je obećao da će doći 18. marta da kaže i ostalima šta će biti sa njihovim poslom, međutim, on se nije pojavio 18. marta i onda su ostali krenuli ponovo da protestuju od tada", kaže za RTV Kim jedna od učesnica protesta Biljana Uzelac Marinković.

U međuvremenu Vujiću je zabranjen i boravak na Kosovu pa je nedavno vraćen sa administrativnog prelaza Jarinje. "Nije mu dozvoljeno u ovih nekoliko dana, a 18. marta mu je bilo dozvoljeno", navodi Uzelac Marinković.

Ona kaže da meštani ne odustaju od svojih zahteva i da će nastaviti sa okupljanjima ispred Privremenog organa Vitine u Vrbovcu.

"Zahtevi su ukidanje duplih plata za pojedine u opštini, zatim da radnici koji su tu zaposleni dolaze na posao a ne da se pojavljuje samo njih pet, a treće je revolt ovih građana zbog toga što su u našoj opštini zaposleni ljudi iz drugih opština. Protest će trajati do daljnjeg, sve dok ne dođe neko iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju, dok ne nađu neko rešenje oko zapošljavanja".

Okupljene građane krajem prošle nedelje je obišao predsednik Privremenog organa Vitine Srđan Nikolić. Kako ističe naša sagovornica, Nikolić je pokušao da ih ubedi da odustanu od protesta. "Rekao je da se narod povuče do izbora jer niko neće da nas obiće do 3. aprila, da niko neće doći da razgovara sa nama i da on ništa ne može da uradi jer se ne pita ništa. To je bila njegova priča", kaže Biljana.

Dvadesetak meštana Vrbovca, Vitine i Klokota protestuje svakodnevno od 7:30 do 13 časova. Za to vreme PO Vitina je u blokadi. Uzelac Marinkvoić kaže da se ovih dana pojavljivalo pet radnika opštine koji dođu samo do ograde i odu. Protestu u Vrbovcu počeli su još početkom februara.

 

 

 


Komentari posetilaca