Pucnjava u Obiliću. Ranjen pas Nikole Tišme
15/04/2022 14:19|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 292 |
|

Medija centar Čaglavica, 15.04.2022. - U zgradi bivšeg školskog centra u Obiliću danas živi pet srpskih porodica i jedini su Srbi koji žive u ovom mestu. Ove ljude pored socio-ekonomskih problema muče i sve učestaliji incidenti i napadi. Poslednji u nizu dogodio se pre dva dana kada je iz vatrenog oružja pucano na psa Nikole Tišme ispred dvorišta njegove zgrade.

Nikola, koji se bavi uzgojem pasa za Medija centar je naveo da je na njegovog psa pucao čovek koji je u blizni njegove zgrade šetao dva svoja psa i troje dece. U jednom trenutku je prema Nikolinim rečima došlo do sukoba među psima, nakon čega je došlo i do pucnjave.

„Ja sam odmah krenuo da odvajam mog psa, a on svog nije hteo ni da pogleda, da mu kaže nemoj, kamoli da ga povuče. Ja mu kažem – daj povuci psa da ih odvojimo, on neće. Ja taman odvučem moje kuče međutim njegovo opet napadne mog psa. Pored toga on dodatno pušta onog drugog sa lanca. Oba kera na mog. Ja tek tad nisam mogao da reagujem hoće i mene da ujedu, to su životinje. I ja uspem nekako još jednom da odvojim kera, onaj drugi opet na ovog mog. Dok su se psi davili ja sam pokušavao da ga ubedim da skloni kera, a on mi kaže sad ću da ti ga ubijem. Ja vučem da odvojim on izvadi pištolj i upuca mi psa kao da je puža zgazio“, objašnjava Nikola Tišma.

Nikola je pucnjavu, kako navodi prijavio policiji, koja je izvršila uviđaj.

„Bila je policija, ja sam ih sačekao da im ispričam šta se dogodilo i kako se sve odigralo nakon čega sam otišao kod veterinara. Jedva mi je preživeo pas“, kaže Tišma.

Nikolina majka, Nataša Tišma kaže da je poslednjih godina bilo brojnih incidenata i napada na njenu porodicu, ali da pucnjave do sada nije bilo.

„Prema nekim nezvaničnim informacijama koje smo dobili od pripadnika kosovske policije, radi se o nekom mladiću koji živi u inostranstvu, negde u Zapadnoj Evropi već duži niz godina a ovde je došao kod svojih rođaka. Znamo da mu je prezime Dedinca, a ime nam nije poznato. Ostale detalje verovatno policija ispituje i preispituje“, kaže Nataša Tišma.

Nenad Radanović, koji sa suprugom i dvoje dece živi u zgradi pored porodice Tišma kaže da ih svaki novi incident dodatno uplaši i zabrine.  

„Mi smo da ne kažem oguglali na to. Iznerviraš se ali ideš dalje, to je nama svakodnevica, nije baš svaki dan ali nema dana da ne iskoči neki problem“, kaže Nenad Radanović.

 U dve zgrade bivšeg školskog centra ima oko pedesetak stanova koji su u vlasništvu Srba. Iako su se ljudi odavno odselili stanove nisu prodali. Ipak i pored teških uslova za život i svih problema koje imaju pet preostalih porodica ne planira da napusti Obilić.

„Meni je ovde najbolje i pored svih problema ovde sam svoj na svome“, kazao je Nenad Radovanović.

Medija centar danas nije uspeo da od Policije Kosova sazna detalje u vezi sa pucnjavom u Obiliću. Međutim prištinska televizija Klan objavila je juče da je osoba koja je pucala na Nikolinog psa u Obiliću uhapšena, ali da je  puštena da se brani sa slobode.

 


Komentari posetilaca