Put Priština - Raška blokiran u Rudaru
13/10/2021 14:37|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 227 |
|

Radio Kosovska Mitrovica, 13.10.2021. - Magistralni put Priština – Raška blokiran je u potpunosti za motorni saobraćaj, pošto su građani, nezadovoljni jutrošnjom akcijom kosovske Carine i Policije, na deonici kod krsta u Rudaru, preprečili put sa više kamiona.

U Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu je trenutno mirno, ali su putevi na više lokacija blokirani, a građani i dalje okupljeni.

Podsetimo, u prepodnevnim satima na dve lokacije u blizini Zvečana, kod rudaračkog mosta i kod krsta na putu Priština – Raška, put je bio blokiran teretnim vozilima. Saobraćaj se u trenutno preko rudaračkog mosta odvija bez zastoja, a prepreke su uklonjene, dok je kod krsta put potpuno blokiran za saobraćaj sa više kamiona, javlja reporter Radija Severna Mitrovica.

Kod mosta u Rudaru i puta koji vodi prema Žitkovcu bilo je okupljeno više stotina građana. Kosovska policija je blokirala saobraćaj i tada je ispaljeno je više šok bombi i velika količina suzavca.

Jedna osoba teže je povređena tom prilikom, a prema rečima direktora KBC Kosovska Mitrovica dr Zlatana Eleka, povređeni je u operacionoj sali. Kako Elek precizira, radi se o povredama nanetim vatrenim oružjem.

Jutros oko 9:00, u Kosovskoj Mitrovici, u ulici Knjaza Miloša, došlo je do sukoba građana i kosovske interventne policije, zbog akcije koju policija i kosovska Carina sprovode u oblasti suzbijanja krijumčarenja robe.

Ubrzo nakon eskalacije u Mitrovici, do sukoba je došlo i na teritoriji opštine Zvečan.


Komentari posetilaca