Rada Trajković očekuje da Bogdanović svedoči u Prištini
18/04/2022 14:20|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 275 |
|

RTV KIM, 18.04.2022. - Iako je više puta najavljivana kao svedok na suđenju optuženima za pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića, Rada Trajković još uvek nije pozvana na ročište od strane Osnovnog suda u Prištini. "Nisam dobila poziv, ni telefonski nisam obaveštena", kaže Trajkovićeva za RTV Kim. Sa druge strane, očekuje da kosovsko Tužilaštvo kao svedoka pozove i Bobana Bogdanovića.

Rada Trajković veruje da će Tužilaštvo u Prištini pozvati Bobana Bogdanovića da svedoči u procesu koji se ovde vodi pred sudom po pitanju ubistva Olivera Ivanovića.

"Ja mislim da Tužilaštvo ima fotografije ljudi za koje sumnja da su učestvovali u organizaciji i logistici izvođenja ubistva Olivera Ivanoivića i možda bi on (Boban Bogdanović) mogao da prepozna nekoga od tih ljudi. Možda bi mogao da kaže nešto više, jer opet je on imao neku komunikaciju sa tim ljudima sa one strane zakona. Računam da najverovatnije javnost i ne zna sve što on hoće da kaže organima koji treba da pomognu u stvari da oni koji su odgovorni zaista budu odgovorni ali mi imamo sada opštu realnost. Volela bih da gospodin Bogadanović ima značajnu ulogu. Ja se nadam da Tužilaštvo u Prištini ima neke fotografije pa i neke snimke i da će on moći da prepozna ljude koji su nažalost pucali u Olivera", kaže Trajkovićeva.

Govoreći o dosadašnjem procesu koji se vodi pred kosovskim sudom, Trajkovićeva kaže da sve ide sporo. Ona ističe da je bivši tužilac Sulj Hodža davao neke informacije u javnost, dok sada nema dovoljno podataka, već sve što javnost sazna je vezano za izjave svedoka.

"Oni govore o okolnostima a ne o suštini, a pravu suštinu znaju samo učesnici, organizatori, logistika koja je bila u funkciji organizacije ubistva Olivera i o tome definitivno treba da progovori neko koje iznutra. Mi svi možemo da govorimo ono što znamo o pritiscima na Olivera Ivanovića, a ja sam lično činila napore da predmet ubistva Olivera Ivanovića ne bude zatrpan prašinom i kazala sam istoga dana kada je ubijen da je u organizaciji ubistva učestvovao Radoičić", kaže Trajkovićeva.

Ona ističe da je zbog takvih izjava proteklih godina imala dosta problema, a od strane Radoičića je bila tužena za povredu ugleda i časti. Međutim, Viši sud u Beogradu je sredinom januara prošle godine odbio tužbu potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića protiv Rade Trajković.

 

 

 


Komentari posetilaca