Radosavljević: RTV Mir u teškoj situaciji zbog MTS d.o.o
16/05/2022 12:16|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 301 |
|


Medija centar Čaglavica, 16.05.2022. - Vlasnik RTV Mir u Leposaviću Nenad Radosavljević rekao je u emisiji Slobodno srpski  da se ova televizija nalazi u nikad težoj finansijskoj situaciji i da je tome najviše doprineo MTS d.o.o koji je prema rečima Radosavljevića, na severu Kosova, pre oko tri godine kupio sve privatne kablovske operatere. 

“Onda su odlučili (MTS d.o.o) iz nekog razloga znanom njihovom upravnom odboru, a mislim da je to vezano za neke moje političke angažmane, da isključe TV Mir  i nastao je problem. Kada su se rezultati istraživanja gledanosti na severu Kosova pojavili, jer te godine uopšte nisam bio u kablu, onda su brojni oglašivači odlučili da više ne rade sa televizijom Mir jer se ona nije videla u kablu”.

RTV Mir je nakon godinu i po dana vraćena u kablovski sistem, ali zbog nedostatka sredstava, pre oko šest meseci ova televizija je nakon 20 godina,  morala da ukine  informativni program.

“Ja sam štetu pretrpeo bez obzira što smo sada džentlamenskim sporazumom sa upravnim odborom vraćeni u kabal. Ja sam pokrenuo tužbu protiv MTS-a. Imali smo dva ročišta i posle tih ročišta sam ipak ponudio da mi napravimo sporazum u smislu da oni vrate sliku TV Mir u kabal, a da se prekine sa sudskim postupkom. To je urađeno tako kako je i to sada traje, međutim posledice od toga što nismo bili u kablu su ostale”.

Govoreći o odnosima Beograda i Prištine, Radosavljević je naveo da ni predsednik Srbije, niti premijer Kosova, ne žele da iskreno pristupe normalizaciji odnosa.

“I jedan i drugi, i Aljbin Kurti i Vučić  pokušavaju da dokažu svom biračkom telu, odnosno narodu, da se bore za nešto i da brane nešto. Recimo Kurti stalno pokazuje i trudi se da pokazuje svom narodu da se on bori za nezavisnost i da se brani od te zle Srbije. S druge strane Vučić stalno pokušava da pokaže da on brani suverenitet i kako se on brine za naše interese”.

Na pitanje kako je moguće da Priština još uvek nije osnovala Zajednicu srpskih opština, za čije formiranje se pored Beograda zalažu i brojne moćne zapadne zemlje, Radosavljević je kazao da Kurti formiranje ZSO ne bi mogao da objasni pre svega svom biračkom telu.

“Jer je on prethodno već izmanipulisao sa javnošću koja smatra da će to biti zlo, da će to biti nešto što će da stvori neku novu Republiku Srpsku kao u Bosni i Hercegovini. On je na taj način izmanipulisao javnost i od njega očekuju da on to neda i on to neće da da”.

S druge strane Radosavljević smatra da se Beograd za ZSO “bori” iz samo jednog razloga.

“Vučić se bori samo da bi dobio to iz jednog razloga, da je uspeo, da je dobio, a kad je sve drugo dao to što je dobio je ništa u suštini, jer je dao sve, i pravosuđe, policiju, telefoniju… On se samo trudi da to dobije, da bi to bio uspeh i drugo da bi svoju ekipu, Srpsku listu, njegovu produženu ruku uspostavio na večitu vlast na ovoj toj teritoriji. Koliko god Srba da bude da oni večito budu”.

 


Komentari posetilaca