Rakić položio kamen temeljac za izgradnju kuće porodici Krstić iz Gušterice
14/09/2021 15:08|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 272 |
|

RTV KIM, 14.09.2021. - Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić je položio kamen temeljac za izgradnju porodičnog doma Krstića u Gornjoj Gušterici.

Nakon polaganja kamena temeljca, ministar Rakić je naveo da na Kosovu "mora biti sve manje porodica koje žive u uslovima u kojima živi porodica Krstić" i obećao da će, kada god postoji mogućnost, Ministarstvo za zajednice i povratak da "pomogne slučajeve slične ovom", kao i da če ta "pomoć biti i realizovana".

 

”Žao mi je što mnogo ranije nismo mogli da rešimo problem ove porodice, ali mislim da i sada nije kasno. Mislim da Krstići apsolutno zaslužuju novu kuću i današnje polaganje kamena temeljca treba da znači novi početak u njihovim životima. Znam da postoji još ovakvih porodica kojima je pomoć potrebna i ja bih bio najsrećniji kada bi svima njima odmah mogli da rešimo stambeno pitanje i obezbedimo bolje uslove za život”, ističe se u saopštenju MZZP dostavljenom medijima.

 

Krstići su naveli da su imali sumnju da će ikada moći da im se ostvari san da žive u novom domu, ali da je "danas to sasvim drugačije".

 

Polaganju kamena temeljca za izgradnju kuće od 55 kvadrata porodici Krstić u Gornjoj Gušterici prisustvovao je i gradonačelnik Gračanice Srđan Popović, kao i poslanik Srpske liste u Skupštini Kosova Ljubinko Karadžić, zaključuje se u saopštenju.

 

Podsetimo, termin početka izgradnje novog doma Krstića obelodanjen je nakon što je RTV Kim pisala o stambenom problemu ove petočlane porodice.

 


Komentari posetilaca