Rakić sa Ardučom: "Nedostatak volje institucija da pomognu"
08/02/2022 15:58|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 255 |
|

RTV KIM, 08.02.2022. - Nastavak saradnje i rešavanje problema u procesu povratka koji je u stagnaciji, pre svega zbog nedostatka volje institucija da pomognu su važne teme o kojima su razgovarali ministar za zajednice i povratak Goran Rakić i šef UNHCR misije na Кosovu Erol Arduč, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.
Ministar Goran Rakić je napomenuo da veliki broj problema na koje ministrstvo nailazi u procesu povratka ne mogu da reše sami.
 
"Govoriću o tome dok za rešenje istih ne budu imali iskrenu volju, ali i konkretne korake svih institucija koje treba da pomognu, kako bi vratili što veći broj raseljenih", rekao je on.
 
Na sastanku je istaknuto da su ministrastvu potrebni partneri kao što je UNHCR i da zajedničkim snagama treba uticati na to da dođe do pomaka u procesu povratka .
 
Rakić je naglasio da je bezbednosna situacija i dalje veliki problem, a da su primeri Dragice Gašić, koja se prošle godine juna meseca vratila u Đakovicu, kao i Marije Novaković koja pokušava da ostvari svoje pravo na povratak u Prištinu, najbolji primeri svega onoga sa čime se ministarstvo suočava godinama kada neko iskaže iskrenu volju za povratkom.

Komentari posetilaca