Rašić: Sastanak u ambasadi SAD-a dobar, ali bez tehničkih zaključaka
01/02/2023 17:09|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 256 |
|

Medija centar Čaglavica, 01.02.2023. - Ministar za zajednice i povratak u Vladi Kosova Nenad Rašić rekao je da je jučerašnji sastanak koji je održan u ambasadi SAD u Prištini, a na kojem se razgovaralo o Zajednici srpskih opština bio produktivan.

"Mogu reći da je verovatno bio za nijansu bolji nego oni na kojima sam do sada prisustvovao. To je verovatno i odraz učešća, ili bolje reći organizovanja, Američke ambasade. Ja znam da svaki od tih načina komunikacije uvek izrodi nešto novo, tako da ga ja ocenjujem kao dobar sastanak. Možda nije imao tehnički zaključak ali je sigurno imao jednu političku težinu koja nas dovodi do zaključka i zbog toga bi ga ocenio kao dobar", rekao je Rašić.

Prisutne novinare interesovalo je njegovo mišljenje o Zajednici srpskih opština.

"Ja sam uvek za proaktivno delovanje. Nisam za pasivno, nego za način da treba predlagati pa makar to bila draft verzija. To je predlog koji ne mora da znači ništa, može biti odbačen u potpunosti, može biti odbačen delimično, može služiti za razmatranje i raspravu, a to što se napiše nije uklesano u kamen", kazao je Rašić.

Jučerašnjem sastanku koji se odvijao iza zatvorenih vrata prisustvovali su predstavnici centralnih vlasti, političkih partija i organizacije civilnog društva.

 


Komentari posetilaca