Rašić o imenovanju Miletića: Kurti želi da nas potpuno omalovaži
23/09/2022 09:58|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 279 |
|

Medija centar Čaglavica, 23.09.2022. - Reagujući na imenovanje Petra Miletića za spoljnog političkog savetnika premijera Kosova Aljbina Kurtija, predsednik Progresivne demokratske stranke Nenad Rašić rekao je za Medija centar “da bi ga u normalnijim okolnostima ova vest o imenovanju dugogodišnjeg prijatelja Petra Miletića obradovala, ali da se u ovom slučaju postavlja pitanje”?

“Zašto bi neko ko živi sa porodicom u Beogradu već najmanje 7-8 godina, došao da radi za najomraženijeg, po mišljenju kosovskih Srba premijera, u ovako napetim okolnostima? Takođe, samim tim što je angažman „pro bono“, jer spoljni savetnici premijera nemaju pravo ni na koju benificiju iz budžeta kao što su plata, dnevnice i slično, ja se najljudskije brinem za njega i pitam se od čega će on da živi toliko daleko od kuće i porodice”, rekao je Rašić, koji je imao pitanja i za premijera Aljbina Kurtija.

“Koju će ulogu imati Miletić i kojim temama će se baviti? Da li je Miletić tu da pokrene dijalog premijera sa beogradskim Srbima i političkim partijama, ili će Miletić da lobira u Beogradu za „reciprocitet“ za Albance u preševskoj dolini? Pretpostavljam da je ovo drugo, jer premijer do sada nije pokazao ni trunku empatije prema kosovskim Srbima i konstantno dokazuje da želi da nas potpuno omalovaži, čak i time da imenuje savetnike koji uopšte i ne žive na Kosovu”, naveo je Rašić.

“Meni je iskreno žao što je Miletić prihvatio da bude deo ovakve obmane, koja će samo simulirati interesovanje premijera za kosovske Srbe, a s druge strane bez ikakvog uticaja na položaj Srba na Kosovu”, zaključio je Nenad Rašić.

 

 


Komentari posetilaca