Rašić: Ne slažem se sa generalizacijom da je cela Srbija zločinačka zemlja
07/06/2023 14:44|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 382 |
|

Kallxo, 07.06.2023. - Vlada Kosova usvojila je odluku o formiranju Radne grupe za osnivanje Muzeja za dokumentovanje i prezentaciju zločina bivše Jugoslavije i Srbije nad Albancima na Kosovu. Ministar za zajednice I povratak Nenad Rašić glasao je protiv ove odluke, rekavši da se “ne ne slaže sa generalizacijom da je cela Srbija zločinačka zemlja”.

„Mislim da kategorizacija nije tačna, ovde je cela država definisana kao zločinačka, slažem se da su neki počinili zločine, ali ne i cela država. Predlažem da se napravi izmena, glasaću protiv, jer mi se ne sviđa generalizacija da je cela Srbija zločinac”, rekao je Rašić.

Posle obraćanja Rašića na sednici Vlade Kosova premijer Aljbin Kurti  rekao je da se slaže da nije dobro da se prave generalizacije i da se okrive ljudi.

„Slažem se da nije dobro praviti generalizacije da bi se krivio narod, slažem se da se to odnosi na zvanične organe, za naređenja koja su izdata i izvršenja koja su izvršena”, rekao je Kurti.

U međuvremenu, ministar kulture Hajrula Čeku rekao je da “ova odluka predstavlja važan korak za dokumentovanje kosovske istorije i njeno predstavljanje građanima i prenošenje sećanja na buduće generacije”. 

 

 


Komentari posetilaca