Razmatra se učešće predsednice Osnovnog suda u Mitrovici na sastanku sa Vučićem
24/03/2022 14:00|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 275 |
|

RTV KIM, KoSSev, 24.03.2022. - Kosovski sudski savet saopštio je da se razmatra pitanje učešća predsednice Osnovnog suda u Mitrovici Ljiljane Stevanović na prekjučerašnjem sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu. Ovom sastanku prisustvovali su predstavnici Srba sa Kosova, među kojima su bili i sudije i komandno-operativni lanac Kosovske policije.

„Predsednik Vrhovnog suda, Enver Peci, kao nadležni organ za sve predsednike sudova, obavestio je Sudski savet Kosova (SSK) da razmatra pitanje učešća predsednice Osnovnog suda u Mitrovici Liljane Stevanović na sastanaku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem“, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu SSK.

Zbog čega se konkretno razmatra pristustvo Stevanović i kada će i kakav zaključak biti donet, nije saopšteno.

Podsetimo, prekjuče je u Beogradu, uz sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost, predsednik Srbije održao sastanak sa predstavnicima Srba sa KiM. Glavna tema razgovora bilo je održavanje srpskih predsedničkih i parlamentarnih izbora 3. aprila na Kosovu, odnosno, kako je predsednik Srbije posvedočio, spremnosti „polaganja oružja“ i napuštanju svih kosovskih institucija od strane svih Srba, i južno i severno od Ibra.

U Prištinskim medijima je ovog utorka takođe jedna od glavnih vesti bilo prisustvo komandno operativnog lanca Kosovske policije i sudija sa Severa Kosova na sastanku sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem u Beogradu, uz predstavnike Srpske liste.

O tome je govorio i kosovski premijer, Aljbin Kurti.

On je, povodom objavljenih fotografija na kojima se vidi kako se Vučić sastaje sa Srbima sa Kosova, kazao da zaposlene u policiji i sudu na njima nije prepoznao.

„Ne znam, ili ih nisam prepoznao na fotografijama i na slikama, ne znam kako izgleda sudija“, kazao je Kurti, ali i nagovestio da će da „proveri“, te da će se kosovske bzbednosne institucije pozabaviti ovim pitanjem“, preneli su juče prištinski mediji.

 

 


Komentari posetilaca