Rifat Ljatifi podneo ostavku na mesto ministra zdravlja
07/10/2022 12:01|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 236 |
|

RTV KIM, 07.10.2022. - Ministar zdravlja Kosova Rifat Ljatifi podneo je ostavku na tu dužnost koju je obavljao manje od godinu dana. U ostavci koju je podneo premijeru Aljbinu Kurtiju se ne pominje konkretan razlog za to.

„Sa dubokim razočarenjem i žaljenjem, nakon mnogih razmišljanja u poslednjih nekoliko meseci, obaveštavam Vas da efektivno nudim ostavku na funkciju ministra zdravlja Republike Kosovo od danas“, navedeno je u ostavci.

Portal koha.net, pozivajući se na izvore u ministarstvu zdravlja, je objavio da je do ostavke došlo zbog neslaganja između ministra i vlade.

Ljatifi će ostati upamćen i kao ministar kome je Kurti „de fakto“ oduzeo ovlašćenja, tako što je formirao posebnu izvršnu komisiju na čijem je čelu premijer, a u nastojanju da unapredi zdravstvene usluge.

Ljatifi na toj poziciji nije bio ni punih godinu dana, preuzeo je početkom novembra prošle godine. Napustio je profesorski angažman u Njujorku da bi bio na čelu kosovskog ministarstva zdravlja.

Na prvoj konferenciji za novinare obećao je da poboljšati zdravstveni sistem, otvoriti nove bolnice, ali i posetiti zdravstvene ustanove u srpskim sredinama. Do toga nije došlo.

 

 


Komentari posetilaca