Romskim porodicama dodeljeni paketi pomoći
29/05/2020 16:01|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 506 |
|

Čaglavica, 29.05.2020. - Romskim porodicama u romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima,  navodi se saopšteno je iz Opštine Gračanica.  

Kako se navodi su saopštenju dostavljenom medjima pomoć dobile sve porodice u romskoj mahali, a ukupno je podeljeno 165 paketa hrane i higijenskih sredstava, koji su obezbeđeni u saradnji sa Danskim savetom za izbeglice, Help-om i Švajcarskom agencijom za razvoj i saradnju.

Romsku mahalu, tokom uručenja paketa, obišao je i predsednik opštine Gračanica Srđan Popović, koji je, kako se navodi su saopštenju, obećao realizaciju infrastrukturnih projekata u tom mestu, a sve u cilju unapređenju položaja i stvaranja boljih životnih uslova roma.

„Opština je uspela da obzebedi pomoć u vidu paketa sa životnim namirnicama za sve romske porodice na našoj teriotriji. Pre dva dana imao sam sastanak sa predstavnicima Roma na kojem smo razgovarali o problemima sa kojima se suočava ova zajednica i već danas krećemo sa njihovim rešavanjem. Uspeli smo da obezbedimo parecelu za groblje koje ćemo i ograditi. Danas smo obišli ulice koje je potrebno asfaltirati, a pokušaćemo da regulišemo i kanalizaciju. Opština ima dobru saradnju sa romskom zajednicom i sve probleme rešavamo zajedno“, kazao je Popović.

Predstavnici Roma zahvalili su se lokalnoj samoupravi i predsedniku Popoviću na pomoći u teškim trenucima i podršci u uslovima pandemije koronavirusa.

„Zahvaljujemo se na današnjoj pomoći, hvala na obećanju da će rešiti problem groblja, srediti ulice i na stalnoj brizi za romsku zajednicu“, kazao je Safet Ragipi.

Pakete sa osnovnim životnim namernicama i higijenskim sredstvima biće podeljena i ostalim romskim porodicama u opštini Gračanica.

Opština Gračanica je do sada podelila preko 800 paketa i nekoliko tona brašna pomoći socijalno ugroženim porodicama, navodi se u saopštenju.

 


Komentari posetilaca