RUE: Neće biti povećanja cene struje na severu
25/01/2022 17:57|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 271 |
|

RTV KIM, Kosovapress, 25.01.2022. - Predsednik Odbora Regulatornog ureda za energetiku (RUE) Imer Fejzulahu je obavestio Komisiju za privredu, povodom vanrednog povećanja cena električne energije, da se u četiri severne opštine sa srpskom većinom ne planira povećanje tarifa kao u ostatku Kosova. Kako je kazao, "tako je na osnovu sudske odluke".

Fejzulahu je pred poslanicima blizu četiri sata obrazlagao predlog za povećanje cena struje od 1. februara 2022. do 1. marta 2023. godine, istakavši da su "primorani na poskupljenje".

„Što se tiče severa, RUE na osnovu odluke suda nema pravo da se bavi ovim pitanjem, jer smo u sudskom postupku. U proračune koje smo napravili, severni deo Kosova nije uključen“, naglasio je Fejzulahu.

S druge strane, opozicioni poslanici kažu da je izveštaj RUE napisala Vlada Kosova i da je ova nezavisna institucija pod uticajem vladajuće stranke.

Predsedavajući Komisije iz redova PDK, Ferat Šalja je istakao da je povećanje cena zajednički projekat Vlade Kosova i RUE.

„Niste donosili samostalne odluke, jer nam je u izveštaju doneo proračun vlade, vladin projekat. Nije vaše. Bilo bi dobro da nam donesete izveštaj RUE. Dakle, razlika je u tome što nam je doneo zajednički izveštaj RUE i vlade. S jedne strane, branite nezavisnost, ali donesite svoj izveštaj. To je bio naš zahtev“, rekao je Šalja.

Poslanik DSK Besijan Mustafa, naglasio je da je izveštaj RUE napisala vlada i okrivio svoje kolege iz Samoopredeljenja da danas „samo reda radi provociraju i napadaju RUE pred kamerama“.

 

 

 


Komentari posetilaca