Rusija napala Ukrajinu, proglašeno vanredno stanje
24/02/2022 10:14|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 239 |
|

RTV KIM, Danas, 24.02.2022. - Rusija je u noći između srede i četvrtka krenula sa napadima na Ukrajinu, nakon čega je u toj zemlji proglašeno vanredno stanje.

U ranim jutarnjim časovima Rusija počela napad na Ukrajinu.

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je u ponedeljak uveče odluku o priznanju nezavisnosti paradržava na području Ukrajine – Luganjsk narodna republika i Donjeck narodna republika.

Putin je rekao da Ukrajina granatira Donbas, koristi jurišne dronove, muči žene i decu. Samoproglašeni civilizovani svet ne želi da prizna genocid nad četiri miliona ljudi, naveo je.

Dan kasnije Ruski Savet Federacije odobrio je slanje ruske vojske na Donbas, što je prethodno zatražio predsednik Rusije.

Putin je rekao da njegova zemlja priznaje pored nezavinosti i suverenitet proruskih separatista na istoku Ukrajine nad čitavim regionima Luganska i Donjecka, a ne samo u oblastima pod njihovom kontrolom.

Snažne eksplozije odjeknule su jutros u Kijevu, Odesi i Harkovu odmah pošto je ruski predsednik Vladimir Putin najavio vojnu operaciju protiv Ukrajine, javile su agencije.

Oružane snage Ukrajine saopštile su da je ruska vojska započela „intenzivno granatiranje“ ukrajinskih jedinica na istoku zemlje, kao i da su odgovorile na napade.

Ruska vojska je saopštila da je uništila sisteme protivvazdušne odbrane i stavila van funkcije vazdušne baze Ukrajine, gde je Moskva ujutru pokrenula vojnu operaciju.

 

 


Komentari posetilaca