S Mitrovica: Uhapšen jedan od vođa Civilne Zaštite; Građani se okupljaju
13/06/2023 15:28|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 100 |
|

KoSSev, 13.06.2023. - Vest je ažurirana

13.45 – Prestale sirene, građani i dalje okupljeni kod Tehničke, specijalci sa druge strane, napeta sitaucija

I dalje je veći broj građana okupljen na raskrsnici kod Tehničke škole, ali u nešto manjem broju nego na samom početku. Među njima su i dalje osobe koje nose maske.

Na samoj raskrsnici nalazi se jedno ambulatno vozilo pod konstantnom rotacijom, a druga dva su parkirana u blizini.

Preko puta Tehničke škole je i vatrogasno vozilo.

Sa druge strane, više od sto metara južno, u Bošnjačkoj mahali i dalje se nalazi više oklopnih vozila specijalnih jedinica Kosovske policije.

Situacija je u ovom delu grada napeta. Sa druge strane, više se ne čuje sirena koja je bez prestanka više od sat vremena zavijala.

13.16 – Nakon ponovnog oglašavanja sirena u severnom delu Kosovske Mitrovice, kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svećlja, potvrdio je da je uhapšena jedna osoba, navodeći da je navodno reč o vođi Civilne zaštite, ali i organizatoru napada na KFOR u Zvečanu. Za to vreme građani se ponovo okupljaju kod Tehničke škole, a kod mosta u blizini ETC-a nalazi se više blindiranih vozila specijalnih jedinica Kosovske policije.

Ovog popodneva još jednom su se oglasile sirena u severnom delu Kosovske Mitrovice, a kako je i sada potvrdio Svećlja, tome je prethodilo hapšenje Srbina iz Kosovske Mitrovice.

„Kosovska policija uhapsila je danas M. M, jednog od vođa kriminalne grupe ‘Civilna zaštite’“, naveo je Svećlja.

Iznoseći pune generalije, kaže da je reč o jednom od vođa Civilne zaštite, ali i „vođi kriminalnih grupa koje su godinama terorisale naše građane, napadale pripadnike Kosovske policije i institucije Republike Kosovo“.

Naglašava da je ova osoba bila „glavni organizator napada na snage KFOR-a i Kosovsku policiju u Zvečanu“.

Svećlja tvrdi da su prilikom hapšenja napadnuti pripadnici Kosovske policije, pri čemu su trojica lakše povređena.

„Kao što sam kontinuirano naglašavao, prošlo je vreme kriminalnih bandi na severu naše zemlje. Svi pojedinci ili kriminalne grupe koji su narušili bezbednost i ustavni poredak Republike Kosovo suočiće se sa pravdom. Republika neće odstupiti“, kazao je Svećlja.

Sa druge strane, ubrzo nakon ovog hapšenja koje se dogodilo u centru Kosovske Mitrovice, veći broj građana okupio se na raskrsknici u ulici Lole Ribara, odnosno kod Tehničke Škole i Doma zdravlja. Među njima ima i onih koji nose maske.

Nešto dalje, u pravcu mosta koji vodi ka ETC-u, odnosno u Bošnjačkoj mahali, nalazi se više vozila specijalnih jedinica Kosovske policije. U pitanju su blindirana i oklopna vozila.

U ovoj ulici su i obična policijska vozila, ali i više pripadnika Kosovske policije u običnim uniformama i sa pancirima.

Sirene se i dalje čuju.


Komentari posetilaca