Samoopredeljenje na ulici protiv briselskog sporazuma
30/05/2013 12:52|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 590 |
|

Pokret Samoopredeljenje najavio je da će organizovati demonstracije na ulici i unutar Skupštine u vreme rasprave o zakonu o ratifikaciju sporazuma između Kosova i Srbije. To su na konferenciji za novinare saopštili podpredsednik Skupštine Kosova Glauf Konjufca i sekretar Pokreta Dardan Molićaj. 
Partija Aljbina Kurtija počela je "akciju" ubeđivanja partije Ise Mustafe da zajedno kažu "ne" ratifikaciji sporazuma Tači- Dačić i planu za implementaciju. Pokret "Samoopredeljenje" je tražio u sredu od Demokratskog saveza Kosova da formiraju alijansu za blokiranje nedavno postignutog sporazuma između premijera Kosova Hašima Tačija i Srbije Ivice Dačića. 
Vlada Kosova juče je poslala kosovskoj skupštini na ratifikaciju prvi sporazum postignut u Briselu, kao i plan za njegovo sprovođenje. 
Prema kosovskom ustavu međunarodni sporazumi treba da budu ratifikovani u kosovskoj Skupštini i za to je potrebna saglasnost dve trećine poslanika, tj. osamdeset i jedan glas. 
Na konferenciji za štampu sekretar pokreta Samoopredeljenje Dardan Molićaj je rekao da ratifikacija sporazuma podrazumeva promenu najmanje dvadeset zakona i ustava zemlje i da je zbog toga pravi trenutak da poslanici DSK glasaju protiv.
 
Izvor: Zeri, New Press
 
 

Komentari posetilaca