Šef Kancelarije EU na Kosovu: Očekujem slobodne, fer i demokratske izbore
18/10/2021 16:15|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 217 |
|

Medija centar Čaglavica, 17.10.2021. - Šef Kancelarije Evropske unije na Kosovu Tomaš Sunjog danas je  obišao je biračko mesto u OŠ “Miladin Mitić” u Čaglavici.

 

Sunjog je kazao da su lokalni izbori građanima šansa da direktno doprinesu razvoju.

 

“Nadam se da će izlaznost biti velika. Istovremeno želim da se nadovežem i na brigu oko kovida 19 i sve što ide uz to da se ispoštuje. Ovo treba da bude dan u kojem treba da se vodi briga o sigurnosti i o zdravlju”.

 

Sunjog dodaje da je Evropska Unija organizovala misiju za nadgledanje izbora i da ta ekipa izborni proces nadgleda već neko vreme.

 

“Oni su stigli pre mesec dana na Kosovu i biće tu dok se ne završe izbori, uključujući završetak glasanja, ali ukoliko bude potrebe, biće prisutni i u drugom krugu glasanja. Imamo isto veliki broj ljudi koji nadgledaju izbore na kraće vreme, ja sam jedan od njih. Ovde smo kao oni koji nadgledaju izbore na kraće vreme. Zajedno sa mojim kolegama i prijateljima i članicama država Evropske unije ovde na Kosovu imamo negde oko 40 predstavnika Evropske unije ambasada na Kosovu. Ja se takođe nadam da će proces biti pravedan i da ćemo imati slobodne, fer i demokratske izbore”, kazao je Sunjog.

 

Posmatračka Misija Evropske unije za nadgledanje predstaviće prvi preliminarni izveštaj u utorak ujutru.

 


Komentari posetilaca