Selaković: Samo zajedno!
01/06/2013 19:40|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 756 |
|

Ministar pravde Srbije Nikola Selaković kaže da samo zajedničkim delovanjem mogu biti ostvareni svi važni ciljevi i da država mora da pomogne na svaki mogući način da se obezbedi maksimalna zaštita i ostvarivanje prava Srba na Kosovu. Ministar je to izjavio u Kosovskoj Mitrovici, nakon sastanka sa predstavnicima pravosudnih organa. 
 
- Samo ako postoji zajednički nastup u pregovorima prema drugoj strani moguće je ostvariti sve ono što se tiče pravosudnih organa, nosilaca pravosudnih funkcija, zaposlenih u upravi za izvršenje krivičnih sankcija i pravosuđu, državnih službenika na KiM, rekao je Selaković novinarima.
 
On je dodao da je sastanak protekao u „otvorenoj i dobroj“ atmosferi, da je na njemu bilo dosta pitanj i razgovora o temama koje su "bolne, teške, nepopularne i neprijatne", ali da su ti razgovori „početak zajedničkog rada, razmene informacija i eventualnih rešenja za mnoge probleme“.
 
- Republika Srbija mora da pomogne na svaki mogući način, svojom konstruktivnošću, svojom spremnošću da razgovara, svojim predlozima, svojim aktivnostima, da obezbedi maksimalnu zaštitu prava Srba na KiM i ostvarivanju svih onih prava koja su im do sada bila uskraćena. Kroz svako pitanje se traži garancija da Srbi ostanu na KiM i nesmetano nastave da žive. A, to je najveći interes i naše države, i celog našeg naroda i društva, naglasio je ministar. 
 
Vršilac dužnosti predsednika Višeg suda u Kosovskoj Mitrovici Nikola Kabašić rekao je da je suštinska zabrinutost i primedba na briselski sporazum to da će se “sva buduća dešavanja i sve što će se ubuduće organizovati biti u okviru ustava i zakona Kosova”. 
 
- Imam poverenja u pregovarački tim, njihovo obećanje da će se striktno boriti da ustavni okvir i zakoni izmeniti na način kako mi očekujemo i koji će biti u korist srpske zajednice, da se ništa neće promeniti po pitanju statusa koji imamo, preneo je Kabašić.
 
On je, takođe, dodao da je mogao čuti da se, po pitanju zdravstva i obrazovanja, ništa neće menjati, jer to nije predmet briselskog sporazuma.
 
Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin i ministar pravde Nikola Selaković sastali su se danas sa predstavnicima pravosudnih organa u Kosovskoj Mitrovici.
 
U kasnim popodnevnim satima, ministar Selaković će u Gračanici razgovarati sa sudijama i tužiocima pravosudnih organa Centralnog Kosova, a sa predstavnicima pravosudnih organa Centralnog Kosova razgovaraće i Vulin, najavila je Kancelarija.
 
U toku sutrašnjeg dana Selaković i Vulin razgovaraće sa predstavnicima pravosudnih organa u Štrpcu, odakle će utići u Dečane, a zatim se ponovo vratiti u Kosovsku Mitrovicu.
 
Izvor: Tanjug 
Foto: TV Most 

Komentari posetilaca