Sentić o ubistvu Liridone Ademaj i Vanje Đorčevske
05/12/2023 13:41|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 84 |
|

Medija centar Čaglavica, 05.12.2023. - Zamenik kosovskog Ombudsmana Srđana Sentić osudio je ubistvo Liridone Ademaj u Prištini i maloletne Vanje Đorčevske u Skoplju.

“U trenucima kao što su ovi, gde bi ljudi trebalo da se osećaju bezbedno pored svojih supružnika ili očeva, teško je prihvatiti stvarnost umešanosti upravo njih u ova strašna dela”, napisao je Sentić na Fejsbuku.

“Izražavam iskreno saučešće porodicama žrtava, osećajući bol i nepravdu koja ih je zadesila. Ujedno, snažno osuđujem takva dela i nadam se pravdi za nevine žrtve”, zaključio je zamenik Ombudsmana Kosova.

Liridona Ademaj ubijena je 29.11.2023. godine u predgrađu Prištine. Dva dana kasnije uhapšene su tri osobe osumnjičene za ubistvo i organizaciju ubistva, a među njima je njen suprug Naim Murselji. Njima je Osnovni sud u Prištini juče odredio pritvor do 30 dana.

Tinejdžerka Vanja Đorčevska koja je 27. novembra nestala na putu do škole juče je pronađena mrtva. Makedonska policija je objavila da je u otmici učestvovao otac Vanje, kako bi iznudio novac od njene majke.


Komentari posetilaca