Sever Kosova: Četvoro novoobolelih, jedan izlečen od Covid-19
13/04/2020 12:42|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 508 |
|

Radio Kontakt Plus, 13.04.2020. - Na severu Kosova, još četiri osobe su pozitivne na korona virus, dok je jedna izlečena, saopštio je danas specijalista epidemiologije, dr Aleksandar Antonijević iz Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici.

"Tri novoobolela su iz Zubinog Potoka, a jedan je iz Leposavića. Ovo su pacijenti sa lakšom kliničkom slikom", kazao je dr Antonijević.

Precizirao je da je do sada uzorkovano 424 lica.

"Danas je planirano da se obradi 40, a jutros je na analizu poslato 46 sumnjivih uzoraka. Epidemiološka situacija na Kosovu i Metohiji za sada je pod kontrolom", dodao je dr Antonijević.

Prema njegovim rečima, 28 lica smeštena su u Studentskom centru, a jedno lice sa prebivalištem u Kosovskoj Mitrovici poslato je u kućnu izolaciju i ono je zvanično prvi izlečeni od Covid-19 na severu Kosova.

Ukupno obolelih od korona virusa u Kosovskoj Mitrovici je 23 (od kojih je jedan pacijent preminuo), u Zvečanu 12, u Leposaviću šest (od kojih je jedan pacijent preminuo), u Zubinom Potoku 7 i na centralnom Kosovu jedan.

Do sada je u srpskim sredinama na Kosovu ukupno 49 inficiranih, uz dve osobe koje su izgubile život usled posledica korona virusa - iz Leposavića i Kosovske Mitrovice.

Nemanja Jakšić, član Kriznog štaba opštine Zubin Potok, kazao je da je jedno obolelo lice sa prebivalištem u toj opštini hospitalizovano u KC Kragujevac.

Jakšić je dodao, da se jedna osoba nalazi na Infektivnom odeljenju KBC-a Kosovska Mitrovica, kao i da je pet lica smešteno u karantinu u Studentskom centru u Mitrovici.

On je podsetio, da je počela sa radom tzv. "Covid ambulanta" u Zubinom Potoku i pozvao građane da slušaju uputstva nadležnih i stručnih lica.

 


Komentari posetilaca