Sinani zadovoljna: Borba se nastavlja
13/01/2024 14:17|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 54 |
|

Kim, Ekonomija onlajn, 13.01.2024. - Ardita Sinani, savetnica kosovskog premijera Aljbina Kurtija i bivša gradonačelnica Preševa, reagovala je nakon što je CIK Srbije objavio konačne rezultate izbora na kojima je Šaip Kamberi osvojio još jedan mandat.

„Danas su potvrđeni rezultati parlamentarnih izbora 17. decembra prošle godine. Izborna lista “Nastavlja se politička borba Albanaca” takođe je zvanično obezbedila mandat. Ovaj mandat će obavljati nosilac ove liste Šaip Kamberi. Sada je na redu borba za prava Albanaca u Dolini“, napisala je Sinani u objavi na Fejsbuku.

Podsetimo, njen šef Aljbin Kurti je podržavao Kamberija tokom kampanje. Samoopredeljenje je čak organizovalo miting u sali “1. oktobar” u Prištini.

Inače, Centralna izborna komisija Srbije je juče objavila je zvanične rezultate parlamentarnih izbora održanih 17. decembra u Srbiji.

Šaip Kamberi, predsednik Stranke za demokratsko delovanje biće jedini Albanac koji je osvojio mesto u Skupštini Srbije. Ukupno je 10 lista koje će biti zastupljene: SNS 129 mandata, “Srbija protiv nasilja” 65 mandata, SPS 18, Nada 13, “Glas naroda” 6, Zurkolić 2, Uglanin 2, dok Kamberi i Ruska stranka imaju po 1 mandat.


Komentari posetilaca