Slavko Simić nije ispunio obećanje da će zatražiti izvinjenje
22/09/2016 17:21|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 1226 |
|

Čaglavica, 22.09.2016. -  Šef poslaničke grupe Srpske liste u Skupštini Kosova Slavko Simić nije ispunio obećanje dato pre dve nedelje  da će na prvoj narednoj sednici parlamenta zatražiti izvinjenje zbog jezika mržnje u aferi ”prisluškivanje”. Simić je to obećao  07.09.2016. godine u izjavi za RTK 2

“Mi ćemo već na sledećoj sednici tražiti izvinjenje ne samo od Adema Grabovcija, već i od Skupštine, jer on predstavalja tu instituciju”, rekao je Simić tada za RTK2.

Međutim na današnjoj sednici parlamenta Slavko Simić nije zatražio izvinjenje kao što je obećao, niti je u svom izlaganju uopšte pomenuo slučaj “prisluškivanje”.

Prisluškivani razgovori bivšeg šefa poslaničke grupe Demokratske partije Kosova Adema Grabovcija, izazvali su kako je  pre dve nedelje preneo RTK 2, burne reakcije na kosovskoj političkoj sceni.

U tim razgovorima koje je objavio portal Insajderi 31. avgusta, bivši šef poslaničke grupe Demokratske partije Kosova razgovara sa poslanicom iz iste partije, Safete Haderđonaj,  koja Rome naziva "mađupima" i "gabeljima", što je na albanskom pogrdan naziv za Rome, na šta se Adem Grabovci smeje.

Prethodno je isti portal 15. avgusta objavio razgovore Grabovcija sa predsednikom DPK-a Kadrijem Veseljijem u kojima njih dvojica razgovaraju o dijalogu u Briselu gde Grabovci Srbe naziva “škijama”.

Na prošloj sednici parlamenta 01.09.2016. godine, kada srpski poslanici nisu prisustvovali sednici, poslanik iz romske zajednice Kujtim Pačaku je zatražio objašnjenje za uvrede protiv Roma u prisluškivanim razgovorima Adema  Grabovcija i poslanice Safete Haderđonaj, u kojima se oni nazivaju pogrdnim imenima. Nakon toga predsednik Skupštine Kadri Veselji i Adem Grabovci uputili su izvinjenje romskoj zajednici.


Komentari posetilaca