Slobodan Vujičić štrajkuje glađu u centru Prištine
19/09/2016 10:43|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 2248 |
|

Čaglavica, 19.09.2016. - Predsednik Udruženja Crnogoraca Kosova Slobodan Vujičić počeo je jutros štrajk glađu zbog kako je izjavio za portal newpressproduction.com neiskrenog odnosa centralne i opštinske vlasti, kao i opozicije prema svim građanima Kosova. Posebno mu je kako kaže „odvratan“ odnos opozicije prema državi Crnoj Gori i negativnom stavu prema demarkaciji.

 

“Užasnut sam odnosom gradonačelnika Prištine prema liku i djelu Radovana Zogovića, kao i prema odnosu gradonačelnika prema svim borcima koji su dali svoj zivot protiv fašizma. Jedan od njih je Boro Vukomirović, koji je bio Crngororac, simbol narodnooslobodilačkog rata,  a njegova glava je skinuta usred mog grada”, saopštio je Vujičić. 

 

Vujičić štrajkuje u centralnom prištinskom parku ispred oksrnavljenog spomenika „Bore i Ramiza”.

 

“Danas u slobodnom Kosovu, ali i slobodnoj Prištini spomenik Bora i Ramiza je sknavljen u centru mog grada. To je fašizam!!! Ako smo fašisti odakle nam pravo da osuđujemo bilo koga za hram Hrista Spasa. Studenti su naša budućnost, ali zašto Univerzitet ne poštuje ustav Republike Kosova”, poručio je Vujičić.

 

“Boro i Ramiz simbolizuje borbu protiv fašizma i oni su simbol da je na Kosovu moguć zajednički suživot. Mako si gradonačelnice i ulicu velikom Radovanu Zogoviću koji je 1936. napisao velikog " Ali Binjaku" Kako se osjećas, da li si ponosan !!!”, poručio je predsednik Udruženja Crnogoraca Kosova.


Komentari posetilaca

Saranovic

2016-09-19 18:34
Ada cuj ovog. Pa prijatelju, nemas ti ni C od pravog crnogorca, od prave junacine iz Crne Gore. Cim ti podrzavas republiku kosovo, ne treba te niko postovati, makar ne od nas Srba i Srba iz Crne Gore. Prodao si se moj Bobetko, prodao si se za male pare.