SLOBODNO SRPSKI - NAJGLEDANIJA EMISIJA NA SEVERU KOSOVA
23/10/2013 13:24|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 1065 |
|

PRIŠTINA, 23.oktobar  - Najpopularnija televizijska emisija sa politčkim sadržajem na severu Kosova je tok šou Budimira NIčića “Slobodno srpski” koji realizuje ekipa Medija centra u Čaglavici. Svaki drugi isptitanik , preciznije 57%, u istaživanju koje je u oktobru sproveo UNDP na severu Kosova, anketirajući 400 punoletnih građana u opštinama: Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok I Leposavić, kaže da je Slobodno srpski emisija sa političkim sadržajem koja se najčešće gleda na lokalnim TV stanicama. Ispitanici su takođe pomenuli I druge emisije kao što su: “Otvoreno o …” koju realizuje TV Most, “Otvoreni studio”  Televizije Puls I “Dogovor” koji producira TV Centar u Čaglavici.
“Trudimo se da proizvedemo što kvalitetniji televizijski program po savremenim standardima TV produkcije, ali na prvom mestu želimo da to bude autentičan medijski proizvod koji će odgovoriti na najčešća pitanja I probleme koje ima srpska zajednica na Kosovu”, izjavio je za portal TV Mreže, autor I voditelj emisije Slobodno srpski Budimir NIčić, koji je nedavno, kao dopisnik Glasa Amerike,  dobio I nagradu Tima Ujedinjenih nacija na Kosovu za najbolju TV priču o siromaštvu.
Inače, program  Slobodno srpski se emituje već pune tri godine na kanalima Nezavisne TV Mreže, na televizijama: Mir u Leposaviću, Most u Zvećanu, Herc u Štrpcu I Puls u Šilovu.  Slobodno srpski je dostupan I gledaocima javnog emitera na Kosovu – Radio Televizije Kosova, a od nedavno emituje se I na kanalu B92 INFO.
 

Komentari posetilaca