SLS Gračanica: Tražimo obustavljanje prenamene zemljišta
23/09/2013 15:28|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 1101 |
|

Samostalna liberalna stranka zahteva da se na sednici Skupštine opštine Gračanica zakazane za 27. septembar 2013. godine ne raspravlja o pretvaranju poljoprivrednog  zemljišta u građevinsko „jer se tako  donosi trajna odluka od izuzetne važnosti za život u Gračanici, a da tome nije prethodila ozbiljna javna rasprava kako bi se sagledale posledice takva odluke“. 
-Od odbornika S.O. Gračanica tražimo da se ni jednom od pet poljoprovrednih zemljiša koje je opština predložila za prenamenu, odnosno poljoprivredna zemljišta čiji su vlasnici Neziri Naser, Sadik Djokaj, Bedžet Pacoli, Medžit Mustafa i Arifi Hasim ne menja nemena bez dodatne provere i ocene javnosti Gračanice. Posebno se protivimo nameri predlagača da ovakve odluke podmeće pred sam početak predizborne kampanje kako bi za novu gradsku vlast to bilo zatečeno stanje, piše u saopštenju Samostalne liberalne stranke.  
-Tražimo da svi odbornici Skupštine opštine Gračanica, bez obzira na stranačku pripadnost, odbiju ovakav predlog dnevnog reda i ne donose odluke bez javne debate i stručne procene njenog uticaja na budući život Gračanice. Samostalna liberalna stranka pratiće dalji razvoj dogadjaja i neće dozvoliti da se na ovaj način vrše zloupotrebe opštinskih ovlašćenja u Gračanici. Spremni smo da se suprostavimo zaštiti interesa naše opštine i pozivamo javnost da nam se u tome pridruži, piše u saopštenju te stranke, iz koje je medijima dostavljen i dnevni red SO Gračanica. 
Izvor: New press
 

Komentari posetilaca