Šmigić : Tražimo pravdu za nevino postradale žeteoce
23/07/2013 15:37|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 939 |
|

 
Protojerej Savo Šmigić zatražio je u Starom Gracku kod Lipljana, gde je danas služio parastos za 14 srpskih žetelaca koji su pre 14 godina ubijeni u ovom selu, da nadležni obezbede ispunjenje pravde za nevino postradale žeteoce. 
 
Šmigić je u besedi istako da od izvinjenja nema ništa, ali “da zahtevamo i tražimo od svih relevantnih ljudi da ispune pravdu prema nevino postradlima”. 
 
Ističući da već 14 godina u Starom Grackom stojimo pred živom žrtvom naših sunarodnika, Šmigić je istakao “teško onom čoveku i teško onoj civilizaciji koji svoj napredak i svoju budućnost zasnivaju na ovakvim zločinima”.
 
Ističući da zločin nikome dobra doneti neće protojerej Šmigić je naglasio da ove žrtve stoje pred nama ne samo danas, ne samo jednom u godini, već uvek i sada, svakoga dana stoje i opominju da su svoje njive zalili krvlju. 
 
- Isto tako znamo da je svaka njiva, svaki mikromlimetar naše zemlje natopljen tom mučeničkom krvlju nevinih žrtava. Zbog krvi mučenika, pravednika postradalih kroz vekove mi treba da stojimo pred njima svetla obraza ne dajući, ne predajući, ne izdajući i ne prodajući ovu zemlju natopljenu krvlju mučenika, jer je skupa bila cena za nju, poručio je on. 
 
Staro Gracko, ovaj nemili i mučki događaj, događaj koji nije dostojan čovekaj treba da pamtimo i držimo u srcima našim i da nas opominje, da se budimo i ležemo sa Starim Grackom sa tim i takvim žrtvama, rekao je Šmigić. 
 
On je naglasio da je krv data za ovu zemlju i da mi treba da je branimo znojem, istinskom pravdom i mudršću kako bi je predali onima koji ostaju za nama. 
 
Izvor: Tanjug 
Foto: Tanjug 

Komentari posetilaca