SNV: Katastrofalno političko i bezbednosno stanje Srba na Kosovu
10/12/2023 22:37|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 74 |
|

Srpsko nacionalno veće održalo je drugu sednicu Predsedništva, danas u Gračanici. Ocenjeno je da je političko i bezbedonosno stanje Srba na Кosovu katstrofalno, te da se narod nalazi u ozbiljnom procesu iseljavljnja.

Kako navode, niko ništa ne čini da se ti procesi zaustave. Posebno je ukazano “na militantnu politiku kosovskog premijera Albina Кurtija koja uliva strah kod preostalog srpskog stanovništa”.

Predsedništvo SNV je pozvalo Srbe sa Кosova i Metohije da masovno izađu na izbore zakazane za 17. decembar.

Birači sa Kosova glasaće u Kuršumliji, Vranju, Raški i Tutinu. SNV upozorava “davanje glasa SNS-u i Aleksandru Vučiću ravno samoubitstvu, jer podrškom Vučićevoj politici ovlašćuju ga da dovrši započetu izdaju Кosova i Metohije i prepusti ih Velikoj Albaniji”.

Ustanovljeni crveni i crni kosovski božur


Nalik na novinarske nagrade koje dodeljuje ogranak Udruženja novinara Srbije na Kosovu, Srpsko nacionalno veće je danas ustanovilo nagrade “crveni i crni kosovski božur” za, kako navode, “aktivnosti delovanje pojedinaca i ustanova u oblasti poštovanja ljudskih i političkih prava, nacionalnih, demokratskih, humanitarnih i moralnih vrednostima na Кosovu i Metohiji”.

“Za ovu, 2023. godinu Crveni kosovski božur dodeljen Nićiforu Aničiću, predsedniku Udruženja domaćina Srbije i Hotelu M u Beogradu. Zahvaljujući hrabrosti i odlučnosti Nićifora Aničića, posle višemesečnog progona SNV na Кosovu i Metohiji i zabrani korišćenja sala za održavanje Sabora Srpskog nacionalnog veća, njegovim zalaganjem i podrškom održan je Sabor, u Beogradu 26. novembra 2023 godine. Njagovu odluku podržao je i pratio Hotel M u Beogradu, koji je odoleo neviđenom pritisku vlasti da otkaže salu”.

Prvi “crni kosovski božur” dodeljen je Aleksandu Vučiću i Srpskoj listi zbog prihvatanja Briselskog, Vašingtonskog i Francusko-Nemačkog spurazima i Oridske mape puta, čime su, kako ističu izvršili izdaju nacionalnih i državnih interesa.

“Oni su svojom politikom doveli u katastrovfalno političko, ekonomsko, socijalno stanje i beznađe Srbe na Кosovu i Metohiji, zbog iseljavanja preko 40 hiljada Srba od njihovog dolaska na vlast”.

Takođe, “crni kosovski božur” dodeljen je i Živojinu Rakočeviću, direktoru Doma kulture u Gračanici i predsedniku Udruženja novinara Srbije, zbog, kako ističu, zabrane korišćenja sale Doma kulture u Gračanici za održavanje Sabora Srpskog nacionalnog veća.

Podsećaju da su članovi ovog sabora, njih 73, morali da otputuju Beograd, dok je kako ističu, Dom kulture ostao prazan.

Izvor :
KIM

 


Komentari posetilaca