SNV podržava današanji skup i zahteve Udruženja penzionera
12/02/2024 14:28|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 1389 |
|

Medija centar Čaglavica, 12.02.2024. - „Srpsko nacionalno veće podržava zahteve Udruženja penzionera Kosova i Metohije i ima razumevanje za njihovo nezadovoljstvo i brigu, jer je šovinistička i nedemokratska vlast Aljbina Kurtija svojom antisrpskom politikom u potpunosti ugrozila ekonosmsku, socijalnu i nacionalnu egzistenciju Srba na Kosovu i Metohiji“, saopšteno je iz ove organizacije, povodom skupa koji se danas u 12 sati održava u Severnoj Mitrovici, a koji kako je najavljeno organizuje Udruženje penzionera Kosova.

Srpsko nacionalno veće u saopštenju navodi i da je ova organizacija i ranije reagovala na, kako navode, beskrupuloznu politiku etničkog čišćenja koju Kosovska vlada sprovodi i zahtevalo da se sa takvim odnosom prema nedužnom i golorukom narodu odmah prestane.

Dodaju i da su najavili da će, „ako se takva politika nastavi, u protivnom, neminovno doći do revolta i reakcije ugroženog naroda i njegove  građanske neposlušnosti“.

Očekuju da organizatori neće dozvoliti da nesreću naroda i skup iskoriste političke partije, pogotovu ne, kako navode, Srpska lista, koja pored vlasti u Prištini, snosi najveću odgovornost za stanje u kome se naš narod našao.

„Zahtevamo od „Srpske liste“ da bude što dalje od skupa i ne pokušava da skup upotrebi za svoje političke ciljeve i „pranje“ od svoje odgovornosti“.

dalje pozivaju „sve zainteresovane da dođu na skup u svojstvu građana i time pokažu zrelost, ali i otpor političkim manipulatorima“ i poručuju „od toga koliko će današnji skup biti dostojanstven, u mnogome će zavisiti dalja borba našeg naroda protiv šovinističke i diskriminatorske politike jednog od najvećeg mrzitelja srpskog naroda, Aljbina Kurtija, ali i protiv izdaje srposke vlasti, koja je na delu!“, zaključuje se u saopštenju.


Komentari posetilaca