Specijalno tužilaštvo podiglo optužnicu protiv jedne osobe za masakr u Izbici
29/03/2022 12:28|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 274 |
|

Gračanica onlajn, 29.03.2022. - Specijalno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv okrivljenog M.A., Albanca koji živi u Beogradu, za masakr u Izbici. „Istragom koja je trajala 12 meseci utvrđeno je da je okrivljeni M.A., zajedno sa za sada neidentifikovanim licima policije i vojske Srbije, učestvovao u streljanju 130 lica, od kojih je 12 preživelo“, navodi se u saopštenju Specijlanog tužilaštva.

Kako je saopšteno iz Specijalnog tužilaštva, okrivljeni je izvršio krivično delo „ratni zločin protiv civilnog stanovništva“. Reč je o masakru koji se dogodio 28. marta 1999. godine u selu Izbica, u opštini Srbica.

„Istragom koja je trajala 12 meseci utvrđeno je da je okrivljeni M.A., zajedno sa za sada neidentifikovanim licima policije i vojske Srbije, učestvovao u streljanju 130 lica, od kojih je 12 preživelo. U fazi istrage obezbeđeno je dovoljno relevantnih pravnih dokaza koji dokazuju osnovanu sumnju da je navedeni okrivljeni, u saizvršilaštvu sa drugim pripadnicima policije i vojske Srbije, učestvovao i doprineo izvršenju krivičnog dela. za šta se tereti“, navodi se u saopštenju.

Tokom istraga koje je vodilo Specijalno tužilaštvo, uzeti su iskazi preko 100 svedoka i žrtava ovog slučaja. Takođe, dostavljeni su materijalni dokazi kao što su: video snimci, obdukcioni zapisnici i drugi dokazi koji dokazuju da je 28. marta 1999. godine u selu Izbica ubijeno nedužno civilno stanovništvo.

 

 


Komentari posetilaca