Spirić: Osuđujem svaki napad i zahtevam od nadležnih da pronađu odgovorne
28/04/2020 13:21|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 508 |
|

Kossev, 28.04.2020. - „Najoštrije osuđujem svaki napad i osuđujem svako nasilje, bez obzira na to ko su žrtve ili počinioci tog zlodela, i ne samo to, već zahtevam od nadležnih organa da odgovorne pronađu i procesuiraju“, poručio je predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić dan kasnije nakon što su četvorica maskiranih napadača napala vlasnika RTV Puls iz Šilova, Nenada Milenkovića ispred opštine Kosovska Mitrovica.

Sa druge strane, Spirić je ocenio „apsolutno sramnim napade na opštinu Kosovska Mitrovica i pokušaj da se na bilo koji način jučerašnji incident dovede u vezu sa našom institucijom koja u ovim vremenima nastoji da bude na usluzi svim građanima, a posebno onim najugroženijim“.

„Sam incident, po izjavama nadležnih, desio se van prostorija naše institucije“, naveo je Spirić.

Predsednik PO opštine Kosovska Mitrovica u svom saopštenju, podseća javnost na to da jučerašnji slučaj ima „više nepoznanica“ o kojima odgovor „mora dati istraga“.

Opština ne radi od 24. do 30.

Javnost želi da upozna sa tim da je zbog sprečavanja širenja korona virusa Zavod za javno zdravlje doneo odluku kojom se preporučuju da opštinske službe ne rade u zgradi opštine od 7 do 12 sati, u periodu od 24.4. do 30.4., s obzirom na to da se u to vreme vrši dezinfekcija prostorija, jer, kako navodi Sprić, „imaju jednog zaposlenog kod koga je dokazan koronavirus“.

Takođe, dalje dodaje da u pomenuto vreme opština nije mogla da pruža usluge građanima u prostorijama opštine, da su službe opštine radile na terenu, a da je on bio u poseti gradilištu na kome se vrši gradnja stanova za građane “Samačkog bloka”.

Nedopustiv napad bilo koga na srpske institucije lažima

Spirić je ponovio zahtev da se ovaj slučaj podrobno ispita, ali i da svako pokaže odgovornost za izgovorene reči.

„U trenutku kada sve institucije daju svoj maksimum u borbi protiv koronavirusa apsolutno je nedopustivo da bilo ko napada na srpske institucije paušalnim ocenama i lažima“, ocenjuje Spirić.

Sa druge strane naglasio je da upravo ova ustanova u ovim vremenima ima ogromnu odgovornost po pitanju podrške građanima.

„Bez obzira na ove besprizorne napade i klevete, opština će nastaviti da bude servis građana i pruža podršku svima u borbi protiv koronavirusa“, zaključuje se u saopštenju predsednika Privremenog organa.

Podsetimo, pri pokušaju da kao vlasnik privatne kompanije „Puls inžinjering“ preda dokumentaciju za tender u vezi sa javnom nabavkom za izgradnju stambenih zgrada u

Kosovskoj Mitrovici, Nenada Milenkovića juče su pred neposredan ulazak u opštinu napala, kako tvrdi, četvorica maskiranih napadača i pretukla.

Milenković je tom prilikom zadobio udarce po glavi i drugim delovima tela i poseduje lekarski nalaz nakon što mu je ukazana pomoć, uključujući i zašivanje.

„Danas oko 09:30 sam poslovno bio do opštine Kosovska Mitrovica. Pokušao sam da dođem do pisarnice da dostavim dokumenta. Međutim, čim sam izašao iz auta, sačekala su me, odnosno video sam još iz auta neka lica da su me čekala. Sačekala su me četvorica maskiranih napadača. Oduzeli su mi ta dokumenta. Počeli su da me biju rukama i nogama po telu i glavi i par puta su me, naglas dok su me tukli, pitali – ko te poslao i zašto si došao“, kazao je Milenković juče za KoSSev.

Milenković je izneo teške optužbe na račun opštine Kosovska Mitrovica, tvrdeći da „neko iz opštine stoji iza napada“.

Tokom jučerašnjeg dana, napad na Milenkovića osudila su medijska udruženja, OEBS na Kosovu i u Beču, Kancelarija za Kosovo i Metohiju, zahtevajući da od nadležnih organa da najhitnije utvrde činjenice i okolnosti vezane za ovaj događaj i pronađu odgovorne i utvrde motive, a upravo se oglasilo i javno preduzeće „TV Mreža“, čiji je RTV Puls deo.

Nezavisna TV Mreža – najoštrije osuđujemo napad na vlasnika RTV Puls

Iz Nezavisne TV Mreže najoštrije osuđuju fizički napad na vlasnika RTV Puls i kompanije “Puls inžinjering”, Nenada Milenkovića, ispred Opštine Kosovska Mitrovica.

TV Mreža koju čine TV Herc, TV Mir, TV Puls, TV Most i Produkcija NEW – PRESS, poziva policiju i ostale nadležne organe na Kosovu, da što pre otkriju i kazne napadače na Milenkovića. Takođe iz TV Mreže izražavaju zabrinutost, jer se ispostavilo da kamere video nadzora ispred Opštine Kosovska Mitrovica gde se dogodio napad u tom momentu nisu radile.

“Posebno zabrinjava ćutanje zvaničnika Privremenog organa ove lokalne samouprave, kako u vezi ovog napada, tako i u vezi tvrdnji Milenkovića da je siguran da je batinaše na njega poslao neko iz Opštine Kosovska Mitrovica”, navode u saopštenju.

S obzirom na to da Opština Kosovska Mitrovica funkcioniše u sistemu Republike Srbije TV Mreža poziva i relevantne institucije Republike Srbije da istraže ovaj slučaj i pomognu u njegovom rasvetljavanju, zaključuju u svom saopštenju.

 


Komentari posetilaca