SPN: Izgledi za pobedu u Beogradu, dan obeležen nepravilnostima
17/12/2023 20:54|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 85 |
|

FoNet, N1, 17.12.2023. - Kandidat za poslanika koalicije „Srbija protiv nasilja“ (SPN) i generalni sekretar Stranke slobode i pravde Peđa Mitrović izjavio je da je izborni dan bio obeležen bahatim nepravilnostima i bahatim demonstracijama poltičkog nasilja i dodao da se očekuje da će ta koalicija ostvariti pobedu u Beogradu.

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić pozvao je opoziciju da zajedno podnesu krivičnu prijavu protiv organizatora nezakonitog glasanja građana iz susednih država, a iz Stranke slobode i pravde (SSP) poručili su da se slažu sa njegovim predlogom i da već rade na tome.

Šef posmatračke misije Crta Raša Nedeljkov ocenio je na konferenciji za novinare, nakon zatvaranja birališta, da je izborni dan, naročito u Beogradu, bio težak i loš.

Iz Crte očekuju se da će proces prebrojavanja glasova trajati dosta dugo. Kako bi se obezbedila pouzdanost i tačnost podataka, Crta će s projekcijom rezultata izbora u javnost izaći tek kad prikupi i obradi podatke sa najmanje 95 odsto biračkih mesta iz uzorka.


Komentari posetilaca