"Srbima podmeću zločine“
18/10/2013 20:48|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 2428 |
|

Priština čini sve da obeshrabri povratak Srba u Đakovicu i legalizuje etničko čišćenje, tvrde sagovornici "Vesti", za koje je prištinska televizija "KTV" nedavno objavila da su osumnjičeni za navodne ratne zločine. Reč je o četvorici kandidata građanske inicijative "Srpska" za odbornike u opštini Đakovica, a Đokica Stanojević i Milenko Jovanović, koji poslednjih 13 godina više puta godišnje posećuju rodni grad, tvrde da je sve čista podmetačina.
- To je potvrda njihove opredeljenosti za legalizaciju genocida i etničkog čišćenja nad đakovičkim Srbima 1999. i to traje i danas. Ni ja, ni ostali kandidati nismo umešani ni u šta slično. Ovo samo svedoči koliki je strah kosovsko-metohijskih ekstremista od mogućeg povratka Srba u Đakovicu, a koji bi mogao biti započet učešćem srpskih odbornika u lokalnoj samoupravi. Čak i kada su uskratili da 95 odsto raseljenih Đakovčana glasa na tim izborima, njihov strah je ogroman - kaže Jovanović.
 
On dodaje da neće dozvoliti da ove optužbe tek tako prođu, te da će se obratiti i Kancelariji za Kosovo i Metohiju, Unmiku i Euleksu, a najavljuje i sudski postupak i protiv medija koji su objavili takvu informaciju ne pozivajući se ni na kakav izvor.
 
- Budući da svaka dva, tri meseca organizujemo posete raseljenih Srba Đakovici, evo najavljujemo da ćemo i 2. novembra povesti više od 500 raseljenih punoletnih Srba na zadušnice, a sutradan ćemo poći na biračka mesta gde smo nekada glasali i da vidimo ko će to da im kaže da ne mogu da glasaju. Neka nas čekaju 3. novembra u Đakovici!
 
Đokica Stanojević kaže da Srbi žele da sačuvaju svoje korene, poreklo, kulturu i veru i svoju Đakovicu, jer "smatramo da ona koliko je njihova, toliko je i naša".
 
- Ni ja, ni niko sa liste nemamo nijednu mrlju. Imamo samo da smo gradili Đakovicu, a ne zloupotrebljavali. Izaćićemo na izbore i idemo u Đakovicu jer je istina ispred nas. A, zastrašivanje neće uspeti. 
 
 
Ostale samo četiri starice
-U Đakovici nema Srba osim četiri starice koje žive u crkvi. A nekome izgleda smeta da i te četiri starice tamo žive - kaže Milenko Jovanović.
 
Izvor: Vesti-online
 
 

Komentari posetilaca