Srđan Popović obišao zverski mučenog Zlatibora Denića
30/12/2017 01:02|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 1404 |
|

Radio Gračanica, RTV Kim, 29.12.2017. - Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović i direktor za zdravstvo u opštini Gračanica  Aleksandar Popović obišli  su večeras  Zlatibora Denića koji je prethodne noći napadnut i mučen u svojoj kući u Ugljaru kod Kosova Polja.

Deniću koji se trenutno nalazi na hirurškom odeljenju KBC u Gračanici  nepoznati napadači su upalu u kuću, izvršili premetačinu tražeći novac, a onda nastavili da se iživljavaju nad njim.

„Ovo što se desilo je zaista monstruozno. Činjenica da nismo bezbedni ni u svojim domovima za mene je neprihvatljiva i mislim da policija hitno treba da počne da radi svoj posao. Ovakav sličan slučaj imali smo i 2. Novembra 2016. godine, kada je, takođe u svojoj kući, napadnut i pretučen Vojislav Popović, a počinioci ni do današnjeg dana nisu pronađeni i kažnjeni“, kazao je Popović.

Nepoznati napadači su provalili u kuću Zlatibora Denića (1950) iz Ugljara kod Kosova Polja pretukli ga, vezali i potom mu naneli teške opekotine po nogama. Posle premetačine kuće, ostavili su ga vezanog, a rodbina je čula zapomaganje i pozvala Hitnu pomoć.

U pitanju su opekotine drugog A, i drugog i B stepena. Ima mehure po telu, opekotine leve natkolenice sa unutrašnje i spoljne strane, zatim opekotine na kolenu ”, kazao je dr Dragan Perić upravnik Hirurške bolnice „Simonida“ u Gračanici. Perić je za RTV KIM rekao da se može govoriti o mučenju i da će oporavak pacijenta trajati oko dve nedelje.

Zlatiborova sestra Sunčica Denić, poznata kosovska književnica koja živi u Vranju, gde radi kao dekan Učiteljskog fakulteta, kaže da se njen brat nikome nije zamerio i da je čitava porodica duboko unesrećena.

„Ovo je ne samo pokušaj ubistva, već gnusno pokazivanje moći i nečoveštva. Danas sam bila svedok objektivnog fizičkog bola, ali i realnog suočenja sa nedaćama širih razmera, suočena sa teškim stradanjem i bezizlazom. Čini se da ovo nije bilo mučenje nemoćnog pojedinca, već mnogo više od toga. Svejedno što se počinioci ne znaju, i Bog zna da li će se pronaći. Razlog da upadnete u kuću u ponoć, sa zlodelom kakvo je učinjeno, nema opravdanja. Govorim ovo, a plašim se da ove reči ne izazovu veće zlo“, izjavila je Sunčica Denić

Policija i forenzičari su izvšili uviđaj, potvrdio je za RTV Kim komandir policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković.

“Mogu slobodno da kažem da su ga mučili, nanete su mu opekotine. U kući je izvršena premetačina, a od njega su tražene pare”, kazao je Trajković.

Policija i forenzičari su izvršili uviđaj, ali Denić još uvek nije dao zvaničnu izjavu istražiteljima. Denići su ugledna porodica, a Zlatibor živi sam u svojoj kući, poznat je kao tih, miran i povučen čovek koji se nikome nije zamerio.

Upad u kuću Trajkovića dogodio se na kraju dana u kom je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović najavio je da će organizovati „ozbiljan sastanak sa predstavnicima Policije u Gračanici povodom učestalih krađa.

 


Komentari posetilaca