Srđan Popović uručio ključeve kuća socijalno ugorženim porodicama
14/02/2014 15:43|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 1400 |
|

Direktor Kancelarije za pitanja zajednica u kabinetu premijera Kosova Srđan Popović  uručio je ključeve  novoizgrađenih kuća porodicama Maksimović i Savić, u selu Kusce i Zebince u novobrdskoj opštini. Ove dve porodice žive u veoma teškim ekonomskim i socijalnim uslovima.  

Posle 13 godina života  u veoma teškim uslovima i po tudjim kucama, šestočlana porodica Maksimović, raseljena iz sela Mozgovo,  konačno je dobila svoj krov nad glavom. Plac im je u Gornjem Kuscu kod Gnjilana kupio manastir Draganac, a kuću izgradila Kancelarija za zajednice premijera Kosova.

 “Ovo nam znači puno zato što nismo imali trinaest godina krov nad glavom. Želim da se zahvalim svima što su nam pomogli, posebno Kancelariji za zajednice I Manastiru dragancu koji nam je pomogao oko kupovine placa”, kaže Ivana Maksimović.

 

U selu Zebince, u novoizgrađenu  kuću, povrsine  75 kvadratnih metara, useliće se i deo jedanaestočlane porodice Savić. Ključeve novosagradjenih kuća Maksimovićima i Savićima uručio je direktor Kancelarije za zajednice u kabinetu premijera Kosova Srđan Popović.

 

Pored izgradnje kuća za ove dve porodice Vlada Kosova je preko Kancelarije za zajednice i ministarstva za povratak proteklih godinu dana u opštini Novo brdo finansirala i izgradnju  puta do crkve svetog Nikole u Makrešu, dužine oko kilometar i po, ogradu oko džamije u Labljanu, a u saradnji sa IOM-om izgradjena je i vodovodna mreža u selu Bostane.

“Došli  smo da vidimo šta je urađeno svim tim projektima i drago me je da su sve ideje i projekti koje smo predvideli realizovani”, kazao je Popović

Direktor Kancelarije za pitanja zajednica Srđan Popović i novoizabrani  gradonačelnik opštine Novo Brdo Svetislav  Ivanović  složili su se da  saradnju nastave i u ovoj godini. Tom prilikom, Popović je naglasio da će pored infrastrukturnih projekata ove godine biti podržani i projekti koji se tiču ekonomskog razvoja, obrazovanja i  poboljšanja života mladih.


Komentari posetilaca