Srđan Sentić od danas doktor filozofije
07/06/2023 14:50|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 210 |
|

Medija centar Čaglavica, 07.06.2023. - Ambasador Srđan Sentić stekao je danas akademsko zvanje doktora filozofije na fakultetu političkih nauka i međunarodnih odnosa Univerziteta Matej Bel u Slovačkoj Republici.

Dr Sentić je jedan je od prvih na svetu i prvi iz Jugoistočne Evrope koji je stekao zvanje magistra iz oblasti međunarodnih bezbednosnih studija na specijalnom magistarskom programu u Marshall Centru za Evropske Bezbednosne Studije u Garmiš-Partenkirhenu u Nemačkoj u saradnji sa Bundesverovim Univerzitetom (Univerzitet Oružanih Snaga Federativne Republike Nemačke) u Minhenu.

Pored osnovnih studija prava, Sentić poseduje i diplomu Instituta za političke studije i uspešno je završio Školu demokratije Saveta Evrope u Strazburu u Francuskoj. Takođe je završio više priznatih diplomatskih i liderskih programa obuke iz oblasti međunarodnih odnosa, strateško odlučivanje i međunarodnu komunikaciju u Briselu, na Holandskom institutu za međunarodne odnose u Hagu, Marshall Centru u Nemačkoj, Diplomatskoj akademiji u Poljskoj, Ujedinjenim nacijama u Njujorku, Stejt Departmentu u Vašingtonu, Ministarstvu spoljnih i evropskih poslova u Slovačkoj i zemljama jugoistočne Evrope.

Dr Sentić je učestvovao na prestižnom programu Stejt Departmenta za mlade evropske lidere u SAD tokom koje se sastajao sa zvaničnicima Bele Kuće, Senatorima, Kongresmenima, Pentagonom i mnogim guvernerima, gradonačelnicima i predstavnicima civilnog društva širom Amerike.

Dejv Hejneman (Dave Heineman), Guverner države Nebraska proglasio ga je počasnim građaninom, a takođe je isto priznanje dobio i od Krisa Batlera (Chris Beutler), gradonačelnika Linkolna, za evropsko liderstvo i doprinosu  zajedničkim vrednostima sa SAD.

 

 


Komentari posetilaca