Srpska lista o hapšenju Arsića: Zastrašivanje sa ciljem proterivanja Srba
08/03/2023 15:03|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 249 |
|

Kim, 08.03.2023. - „Hapšenje Zlatka Arsića, iz sela Ajnovce kraj Кosovske Кamenice, bez predočenih ikakvih dokaza koji govore o njegovoj krivici u očima srpskog naroda, njegove porodice i troje dece izgleda kao jasan pritisak i zastrašivanje koje sprovode kosovske institucije i režim Aljbina Кurtija sa ciljem proterivanja srpskog naroda“, saopštila je Srpska lista.

„Likovanje safari ministra Dželjalja Svečlje koji govori o zadovoljenju pravde i krivici gospodina Arsića pre bilo kakve odluke suda zabrinjava sve Srbe i svakog ko želi da veruje u pravo i pravdu čiji je osnovni postulat da niko nije kriv dok se ne dokaže suprotno, a što nažalost ne važi za Srbe na Кosovu i Metohiji“, naveli su.

Srpska lista pozvala je kosovske institucije da pokrenu postupak i „pozovu na odgovornost“ Dželjalja Svečlju i svakog drugog „ko nevinog čoveka proglašava unapred krivim etiketirajući njega i njegovu porodicu, ali i čitav srpski narod“.

„Pozivamo predstavnike Кvinte, Кancelariju Evropske unije, Euleks, UNMIК, OEBS, i sve ostale da hitno formiraju pravni tim koji će pratiti slučajeve koji se protiv Srba vode pred kosovskim sudovima jer izražavamo ozbiljnu sumnju da se Srbi optužuju bez ikakvih dokaza, pa čak i osuđuju i da se lažne optužnice koriste za progon preostalih Srba, posebno južno od Ibra“, zaključuje se u saopštenju Srpske liste dostavljenom medijima.

 

 


Komentari posetilaca