Srpska lista zahteva povlačenje specijalne jedinice sa severa Kosova
11/04/2023 15:39|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 247 |
|

11.04.2023. - Srpska lista saopštila je da „najoštrije osuđuje pokušaj ubistva Srbina Milana Jovanovića od strane Кurtijevih specijalaca na Bistričkom mostu, na putu Кosovska Mitrovica – Leposavić i zahteva najhitnije povlačenje svih specijalnih jedinica koje su nelegalno prisutni na severu Кosova i Metohije, te kontinuirano maltretiraju srpski narod na ovom prostoru, kažnjavanje odgovornih za pokušaj ubistva Milana Jovanovića ali i Miljana Delevića, i objavljivanje video snimaka koje su napravile kamere na Bistričkom mostu za oba pomenuta događaja“.

Kako se naodi u saopštenju, „Kurtijevi specijalci koji su nelegalno prisutni na severu Кosova i Metohije ponovo su prolili srpsku krv i pokušali ubistvo Milana Jovanovića iz Zvečana na Bistričkom mostu“.

„Ovaj zloglasni, nelegalni punkt albanskih specijalaca je postao simbol represije režima Aljbina Кurtija nad Srbima, na kome je po drugi put pokušano ubistvo Srbina. Dodatan bes građana izaziva saznanje da se odgovorni za napade na Srbe kriju od strane najviših predstavnika vlasti u Prištini i nadležnog ministra Svečle, koji očigledno podržava protivzakonito delovanje ovih jedinica“, stoji u saopštenju.

Srpska lista poziva međunarodnu zajednicu da osudi ovaj događaj.

„Pozivamo međunarodne predstavnike da najhitnije osude divljanje ovih parapolicijskih jedinica koje sprovode represiju nad običnim građanima, i zahtevaju njihovo povlačenje sa severa Кosova i Metohije, kako bi se na ovom prostoru vratio mir i sprečilo ugrožavanje života ali i mira i sigurnosti svih građana“, zaključuje se u saopštenju dostavljenom medijima.

 

 

 


Komentari posetilaca