Srpski operater na Kosovu?
03/06/2013 15:51|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 1745 |
|

Srbija je popustila da se Kosovu omogući uzimanje državnog telefonskog koda, ali pod uslovom da jedan srpski operater legalno radi na Kosovu. To je sporazum između Prištine i Beograda i trebalo bi da se obznani u narednih nekoliko dana i da počne njegova primena, tvde izvori lista „Zeri“. 
 
Nezvanično, zvaničnik Vlade Kosova kazao je da će taj operater biti sprski MVNO (Mobile VIrtual Network Operators) da će raditi preko Telekoma Srbija i da će biti funkcionalan samo u opštinama sa srpskom većinom.
 
Međutim, sagovornik lista iz Beograda, kazao je da će taj operater funkcionisati na čitavoj teritoriji Kosova ili nigde. 
- Ne znam kako će se to plasirati u medijima, kako će oni tumačiti zvanični sporazum, bilo da su to prištinski ili belogradski mediji, ali sprski operater će biti funkcionalan u celoj zemlji. Ko će ga koristiti, to ostaje na građanima da odluče. Više sam nego ubeđen, da će sa cenama koje će ponuditi srpski operater na Kosovu,  pridobiti  većinu kosovskog tržišta. Biće veoma jeftin, omiljen, sa ponudama koje građanin Kosova nikada nije imao, prenosi izjavu list „Zeri“. 
 
Izvor: Zeri 
Prevod: Nora Bezera
 
 

Komentari posetilaca