Srpski poslanici bojkotuju sutrašnju sednicu Skupštine Kosova?
31/08/2016 16:33|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 2264 |
|

Čaglavica, 31.08.2016. - Šef poslaničke grupe „Srpska lista“ Slavko Simić pozvao je poslanike ove liste da ne učestvuju na sutrašnjoj sednici Skupštine Kosova gde je na dnevnom redu „Razmatranje nacrta zakona o ratifikaciji sporazuma o državnoj granici  između Kosova i Crne gore“ i glasanje o tome, saznaje Produkcija NEW-PRESS.

On je poslanicima Srpske liste i pojedinim članovima Vlade e-mailom poslao obaveštenje gde ih poziva da ne dolaze u Prištinu niti da učestvuju na sednici parlamenta.

„Obavestavaju se svi članovi parlamentarne grupe Srpske liste i članovi Vlade delegirani ispred Srpske liste da zbog najavljenih protesta koji su zakazani sutra u Prištini za 10 časova kao i zbog nerealizacije našeg zahteva koji je svima poznat, ne učestvuju na plenarnoj sednici, niti odlaze u Prištinu“, navodi se u pismu Slavka Simića u koje je Produkcija NEW-PRESS imala uvid.

Pojedini mediji objavili su pre desetak dana da će srpski poslanici u Skupštini Kosova podžati ratifikaciju sporazuma o demarkaciji granice između Kosova i Crne Gore pod uslovom da Priština omogući dodelu dodatnih 20 lokacija za bazne stanice Mobilnoj telefoniji Srbije ( MTS )


Komentari posetilaca