Srpski učenici sa Kosmeta na Sajmu poljoprivrede
25/05/2013 10:05|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 722 |
|

Učenici srednjih poljoprivrednih škola odeljenja u Gnjilanu i Kosovskoj Kamenici, organizovano su posetila 80. međunarodni poljoprivredni sajam koji se održava u Novom Sadu. Njih 45-oro i pet profesora u Master centru je dočekala delegacija koju je predvodio direktor Sajma dr Dragan Lukač.
 
- Zadovoljstvo je što imamo priliku da našoj deci sa Kosova i Metohije omogućimo da vide najsavremeniju poljoprivrednu mehanizaciju i najveću izložbu stoke na Balkanu, što će im mnogo značiti u njihovoj
praktičnoj nastavi, rekao je Lukač, koji je deci podelio prigodne poklone. 
U ime srpskih učenika i profesora iz Gnjilana i Kosovske Kamenice
profesor Zoran Cvetanović je kazao da ova poseta za srpsku decu ima dvostruki značaj i kao deo praktične nastave ali i kao mogućnost da vide nešto novo i izađu iz okruženja u kom se nalaze u enklavama južno od reke Ibar. 
- Škola ne raspolaže adekvatnim prostorom za izvođenje praktične nastave još od 1999. godine kada su nam otete naše plantaže i ogledna polja a mi smo se sklonili u seoske sredine u kojima nemamo uslove za sprovođenje praktične nastave, objasnio je Cvetanović.
On je objasnio da učenici srpskih škola za praktičnu nastavu na
raspolaganju imaju tri ara zemlje od čega jedan čini plastenik a preostala dva mini vinograd, što je, kako je rekao, izuzetno malo za bilo kakav ozbiljniji nastavni rad.
 
 

Komentari posetilaca