Staro Gracko nakon zastrašivanja maloletnika: Ulice puste, roditelji zabrinuti
15/02/2022 14:04|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 269 |
|

Posle sinoćnjeg praćenja a potom i zastrašivanja dvoje mladih iz Starog Gracka se osećaju bolje, ali su i dalje uplašeni, kazao je za RTV Kim otac devojke S.D.

„Danas smo malo bolje, sinoć smo bili baš uzrujani. Deca su dobro, sinoć su bila mnogo uplašena kao i svi mi, moglo je svašta da se dogodi. Deca su sinoć šetala selom, kada su skrenuli da uđu u dvorište on je bio stotinak metara udaljen od kuće, počeo je da trči i viče ka njima. Dok su ušla u kuću i zaključala vrata on je lupao i vikao izađi napolje. Zatim je počeo da udara i na prozor, a onda odustao“, naveo je Dabić.

Osoba albanske nacionalnosti, koja ih je uznemiravala, navodno je tražila svoju suprugu. Dabić kaže da je policija posle prijave razgovarala sa njegovom ćerkom i rođakom koji je bio sa njom, ali da nije upoznat da li je identifikovan napadač .

„Uplašen sam za sebe i svoju decu, mirno je, pa se nešto desi. Ne znam koji je bio njegov razlog da to uradi, niti koje je namere imao. Ali čim je u dvorištu i kući ušao nasilno, kako bi se drugi osećao“, rekao je on.

Dabić ističe da mladi u Starom Grackom nemaju mesto gde bi se okupljali i družili, pa im je šetnja kroz selo jedina mogućnost da izađu iz kuće. 

„Omladina i deca ovde nema gde da izađu, niti prošetaju. Za svaki izlazak neko je u obavezi da ih odveze i vraća. Nemaju gde da odu. Vrlo malo ima Srba“, zaključio je Dabić.

U selu je danas mirno, a na ulicama nema gotovo nikoga. One koje smo zatekli u dvorištima nisu bili raspoloženi za razgovor pred kamerama. Kažu da su uplašeni i da ne žele da ih „neko vidi na televiziji“ i da bi na taj način mogli dodatno da se izlože opasnosti.

Nekada je u ovom selu živelo oko 500 Srba, danas u 30 kuća, živi njih stotinak.

U Starom Gracku nema ni apoteke, niti prodavnice prehrambene robe, pa su Srbi prinuđeni da po osnovne životne namirnice i lekove odlaze do Lipljana ili Gračanice.


Komentari posetilaca