Stažistkinja Tamara Đorđević
24/11/2021 17:09|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 382 |
|


Medija centar Čaglavica, 24.11.2021. - Na našem sajtu je pre četri meseca objavljen oglas Radio televizije KIM u kojem su se tražili stažisti. Posetili smo ovu televiziju i tom prilikom saznali da je Tamara Đorđević upravo zahvaljujući ovom oglasu započela svoje prvo radno iskustvo.

Tamara Đorđević ima dvadeset i dve godine i živi u Gračanici. Stažistkinja je na radio televiziji KIM, a za mogućnost stažiranja saznala je putem fejsbuk stranice Posao na Kosovu.

“Saznala sam preko društvenih mreža, preko fejsbuk stranice. Pustila sam poruku radio televiziji KIM. Želela sam da i ja dobijem priliku da radim. Pustila sam im poruku, pitala sam ih da li im je potrebna radnica. Uvidela sam dobru priliku da započnem da radim ono što zapravo volim i čime bih volela da se bavim u budućnosti”, rekla je Tamara.

Na ovom mediju počela je da stažira pre tri meseca.

“Sa stažiranjem sam počela početkom septembra jer želim da ostanem u ovom poslu, da vidim da li je ovaj posao pre svega za mene i da li bih ja mogla da vidim sebe u daljoj budućnosti, pre svega da budem dobar novinar i dobra u ovom poslu i uspešna”, rekla je Tamara.

Iako je, kako kaže u više navrata pokušavala da dođe do posla, stažiranje na radio televiziji KIM je njeno prvo radno iskustvo.

“Nikad do sada nisam radila, ovo je moje prvo iskustvo na televiziji KIM. Obraćala se jesam, obraćala sam se lokalnim vlastima za posao, pre svega kada su bila u pitanju stažiranja u Gračanici, da li je to izbacila opština Priština ili kosovska opština više puta sam se javljala. Pripremala sam dokumentaciju koja je bila potrebna za stažiranje, ali nažalost bila sam obijena od strane opština i drugih lica”, rekla je Tamara.

Priliku da stažira na radio televiziji KIM Tamara vidi kao dobru šansu da ide ka svom cilju i bude uspešna u ovom poslu.

“Ovo stažiranje mi je od veoma velikog značaja jer želim u daljoj budućnosti da se bavim ovim poslom, pre svega da budem dobar novinar, da pomažem ljudima i mladim osobama koji nažalost nemaju posla i nemaju, da kažem neku budućnost ovde. Meni je ovo od veoma velikog značaja zato što učim posao, vidim u kakvoj sredini živimo i sa kojim se svakodnevnim stvarima susrećemo”, rekla je Tamara.

Radi od ponedeljka do petka u dve smene.

“Moje radno vreme počinje od pola 8 do 2 časova popodne, to je prva smena, druga smena mi se rotira od 2 popodne do pola osam uveče, dok se budu završile večernje vesti. Moje obaveze su kad ja dođem na poslu je da uredim vesti (sajt), da odradim vremensku prognozu, da vidim u toku dana kakvo nas vreme očekuje. Kasnije, ako su u pitanju neka dešavanja na Kosovu idemo na teren, tako da učim sa ljudima”, rekla je Tamara.

Tamara poručuje mladima da nikada ne odustaju od svojih ciljeva.

“Poručila bih mladima da ne odustaju od svojih snova, da su oni ostvarivi, da ma koliko živeli u teškom vremenu po nas, treba da budu jaki, borbeni i da idu dalje za bolji život, za bolju budućnost, ne samo za njih već i za svoju porodicu”, rekla je Tamara.

Na naše pitanje “Da li su mladi i koliko spremni na ovakvu vrstu angažovanja ona kaže:

“Ja imam prijatelje koji bi želeli da stažiraju ili da rade, ali za to nemaju prilike. Takođe smatram da današnja omladina nema radne navike, da jednostavno nisu navikli na bilo kakav rad”, rekla je Tamara

Tamara je apelovala na lokalne vlasti i organizacije da više pažnje posvete mladima na centralnom Kosovu.

 


Komentari posetilaca