Šubarićeva najavila otvaranje nove škole i osudila novi incident u Suvom Dolu
05/03/2022 15:39|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 239 |
|

RTV KIM, 05.03.2022. - Predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić osudila je najnoviji incident u Suvom Dolu prilikom koga su nepoznati vandali obili vrata novog školskog objekta i navela da će Opština Gračanica "uskoro odgovoriti otvaranjem novoizgrađene škole".
Dan nakon ispisivanja grafita OVК na zidovima četiri kuće, u Suvom Dolu dogodio se novi incident. Nepoznati počinioci su sinoć oko 20 časova obili vrata novog školskog objekta, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima iz njenog kabineta.
„Sve nas je još jednom uznemirio najnoviji događaj u Suvom Dolu i građani naše opštine s razlogom su zabrinuti za svoju bezbednost. Zato zahtevamo da se počinioci poslednjih događaja što pre pronaću i kazne“ navela je Ljiljana Šubarić.
„Od međunarodne zajednice i njenih predstavnika, kao i relevantnih institucija na Кosovu očekujemo da učine sve da se zaustave ovakvi incidenti i provokacije, posebno u mešovitim sredinama, kao i da pojačaju svoje prisustvo, kako bi se srpskom narodu omogućio bezbedan i miran život“, poručila je ona.
Šubarićeva je napomenula da je najnoviji vandalski čin na školskom objektu u Suvom Dolu, a koji je građen sredstvima Opštine Gračanica, nesumnjivo pritisak na srpski narod u tom mestu.
„Onima koji rade ovakve stvari poručujemo, da smo uprkos pritiscima opredeljeni opstanku i ostanku u svojim kućama i imanjima. Opština Gračanica će na poslednje provokacije i događaje u Suvom Dolu uskoro odgovoriti otvaranjem novoizgrađene škole, čime će našoj deci biti obezbeđeni uslovi kakve zaslužuju za školovanje i odrastanje“, zaključuje se u saopštenju predsednice opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić.

Komentari posetilaca